Új jövő kezdődik a Szparinál

Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza Megyei Jogú Város polgármestere február 2-án sajtótájékoztatót tartott a Városházán a Nyíregyháza Spartacus jövőjével kapcsolatban, amelyre már bizonyára nagyon sokan vártak, hiszen hamarosan kezdődik a tavaszi szezon!

Az elmúlt időszakban folyamatosan tárgyalások folytak a Szparival kapcsolatban. Dr. Kovács Ferenc tájékoztatása szerint egy nyíregyháziakból álló befektetői csoport szeretné átvenni a klub tulajdonrészét a fővárosi Híd Akvizíciós Zrt-től, és úgy tűnik a megbeszélések eredménnyel zárultak, így 100%-ig nyíregyházi tulajdonba kerülhet a labdarúgó kft.

szpari

Sajtótájékoztatót tartottak a Városházán a Nyíregyháza Spartacus jövőjével kapcsolatban


Dr. Kovács Ferenc polgármestert arról kérdeztük, hogy hol tartanak a tárgyalások:
- Szóban már megegyeztünk. Remélem, hogy a szükséges dokumentumok aláírása is meg fog történni február 24-ig, amikor indul a tavaszi szezon. Minden bizonnyal Nyíregyháza város által támogatott vállalkozók kezébe kerülhet így a csapattal kapcsolatos jogok összessége. Az önkormányzat ezt teljes mértékben támogatja, a tárgyalásokat is az én vezetésemmel koordináltuk az elmúlt időszakban.

Dr. Kovács Ferenc
Dr. Kovács Ferenc polgármester vezette a Szpari tárgyalásokat



- Milyen szerepe lesz ezentúl a városnak a Szpari támogatásában?
- Nyíregyháza a Nyírsulin keresztül eddig is vállalta és biztosította az utánpótlást, valamint a Stadion pályahasználatot. Az elmúlt évben kibontakozott rendezetlen viszonyok miatt viszont feltételeket szabtunk. Úgy gondolom, hogy ez is kellett ahhoz, hogy most tiszta lappal tudjunk indulni és ne maradjon a város labdarúgó csapat nélkül. A város az új tulajdonosi kört - melynek elképzelhető, hogy az önkormányzat is része lesz - teljesen új körülmények között fogja támogatni. Nem készpénzzel kívánjuk támogatni a nyíregyházi focit, hanem vagyoni értékű jogokkal és infrastruktúrával.

Brekk János

Brekk János tulajdonos és szakmai irányító is lesz a Szparinál


A bejelentésen jelen volt Brekk János is, akit a csapattal való kapcsolatáról kérdeztünk:

- Gondolom sokan tudják, hogy egy időben voltam a klub vezető edzője is, most pedig azt a munkát szeretném folytatni, amit körülbelül egy éve abbahagytunk. A jövőben várhatóan tulajdoni részem lesz a Szpariban és a szakmai irányítójuk is leszek. A munkában Németh Károly mint vezetőedző, és Márton István mint edző és technikai vezető segítenek, Téglási Gábor pedig marad a kapusedző.

-kt-


További hírek:

 

Nyíregyháza Online