Végleges: a Szpari NBIII-ban folytatja

Elutasította a Szpari méltányossági kérelmét az MLSZ. A csapat így nem kapott licencet a 12 csapatos NB-I-re. A klub már június elején jelezte: megteszi a jogi lépéseket.


A focis társadalmat nemrég hidegzuhanyként érte a hír: négy csapat nem indulhat el az OTP Bank Liga 2015/2016-os szezonjában.Az MLSZ licencadó bizottsága első fokon nem adta meg az engedélyt az élvonalbeli indulásra a Győr, a Pécs, a Kecskemét, a Nyíregyháza és a Pápa számára.Még Brazíliában is gyorsan híre ment, hogy egy brazil labdarúgó miatt került bajba egy magyar klub. Mivel ott még most is komoly tisztelet övezi labdarúgásunkat, többen felajánlották segítségüket és imádkoznak a csapatért. \"Amikor én elvállatam a Szpari vezetését, akkor az a cél vezérelt, hogy örömet szerezzek a nyíregyházi szurkolóknak, a tehetséges fiatal gyerekeknek pedig jövőképet mutassak a Spartacusnál - mondta a hír kapcsán Révész Bálint tulajdonos.

 

\"Szpari,

 

Az NBI-ben is jól szerepetl Szpari a következő idényt az NBIII-ban folytatja

 



 Csak a Nyíregyháza Spartacus járult ahhoz hozzá a kizárt csapatok közül, hogy nyilvánosságra kerüljön az MLSZ indoklása, amiért nem kapta meg a klub a licencet. A Szpari kérése mindössze annyi volt, hogy a teljes levelezés jelenjen meg, mely alapján a szurkolók is tájékozódhatnak.

A döntés megszületett, bár az anyagi háttér stabil és a csapat kiharcolta az NB-I-ben maradást, csak az NB-III-ban szerepelhet...  Bármelyik osztályban játszik a Nyíregyháza Spartacus, kitart a klub mellett  Révész Bálint. Hasonlóan tesz Mátyus János vezetőedző is.


-csa-