Hírek Gazdaság Életmód Autó-Motor Technika Turizmus Rendezvény Webáruházak Bulifotók Kék hírek
Mehet
Megosztás!
Útrakelt a múzeumvonat - Budapest
A Hadtörténeti Intézet és a Magyar Államvasutak közös múltidéző programot indított országjáró útjára.

Szerekes Imre honvédelmi miniszter megnyitójában utalt rá, hogy a honvédség és a vasút együttműködése történelmi. Szerencsére az elmúlt években nem volt szükség a magyar haderő vasúti mozgósítására, és remélhetőleg nem is lesz rá szükség.
A honvédelmi tárca vezetőjének reményéhez csatlakozott Heinczinger István, a MÁV általános vezérigazgató-helyettese, kiegészítve azzal, hogy a ma útjára indult közös projekt mégis ezt teszi, vasúton szállítja a honvédelmet, illetve annak múltjából néhány darabkát.
A vasútkocsiba költözött hadtörténeti kiállítást Dr. Holló József, a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum főigazgatója ismertette. A poggyász kocsiban kialakított tárlaton a 56-os forradalom és szabadságharc jellegzetes tárgyai, ruha viseletei, korabeli fényképek, és emléktárgyak láthatók, a hozzá csatolt komfort kocsiban pedig dokumentum filmeket vetítenek majd a guruló vándorkiállítást felkereső látogatóknak, diákcsoportoknak. Az eredeti tervek szerint pőrekocsikon a kor szellemét idéző polgári és harci gépjárművek, úszó páncélos, és a legendás T34-es tankok is a szerelvénnyel tartottak volna. A tegnap esti rendbontások során történt tankfoglalás miatt inkább átszervezték az aprólékosan előkészített kiállítást, és a vonaton már csak az oldal festésben, és a fényképeken látható harckocsi.

Kapcsolódó cikk: Útrakelt a múzeumvonat

Útrakelt a múzeumvonat - Szóljon hozzá!

A képgaléria támogatója: Minden ami Internet -> MCOnet Hungary: www.mconet.hu

Téma neve: Útrakelt a múzeumvonat - Budapest

Képek száma: (49) db. kép


Álláskeresés - www.allas.us

Partnereink


Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001- 2014. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu
JOGPONT Irodák JOGPONT Szabolcs-Szatmár-Bereg