Nyíregyháza hírek

Hosszított ügyfélfogadással várják a nyíregyházi adózókat

 Hosszított ügyfélfogadással várják a nyíregyházi adózókat

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának Adóosztálya felhívja az adózók figyelmét, hogy  a 2014. adóévről a helyi iparűzési adó bevallást 2015. május 31-éig kell benyújtani.

Tehát most vasárnapig kell megfizetni a 2014. adóévre megfizetett adóelőleg és az adóévre megállapított tényleges adó különbözetét, illetőleg a túlfizetés ettől az időponttól igényelhető vissza. A túlfizetés visszatérítésére az adóhatóságnak 30 nap áll rendelkezésére.

A bevallás letölthető a Polgármesteri Hivatal honlapjáról, vagy elküldhető postai úton, vagy személyesen is leadható a Polgármesteri Hivatal Ügyfélcentrumában (Nyíregyháza, Rákóczi u. 4.) a 29-es,30-as 31-es számú ablakoknál

A bevallási határidőre való tekintettel rendkívüli ügyfélfogadási idő lesz:

2015. május 28-án (csütörtökön) 8-12 és 13-16 óra között

2015. június 1-jén (hétfőn) 8-12 óra, valamint 13-20 óra között.

 

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának Adóosztálya

 

 Hosszított ügyfélfogadással várják a nyíregyházi adózókat

 
Az Iparűzési Adóról:

Az adókötelezettség, az adó alanya:
Adóköteles az önkormányzat illetékességi területén állandó vagy ideiglenes jelleggel végzett vállalkozási tevékenység (a továbbiakban: iparűzési tevékenység).
Az adó alanya a vállalkozó.
Az adó alapja:
(1) Állandó jelleggel végzett iparűzési tevékenység esetén az adó alapja a nettó árbevétel, csökkentve az eladott áruk beszerzési értékével, a közvetített szolgáltatások értékével, az anyagköltséggel, továbbá az alapkutatás, alkalmazott kutatás, kísérleti fejlesztés adóévben elszámolt közvetlen költségével. Mentes az adóalapnak az a része, amely a külföldön létesített telephelyen végzett tevékenységből származik.
(2) Ha a vállalkozó több önkormányzat illetékességi területén végez állandó jellegű iparűzési tevékenységet, akkor az adó alapját - a tevékenység sajátosságaira leginkább jellemzően - a vállalkozónak kell a 3. számú mellékletben meghatározottak szerint megosztania.
(3) Ideiglenes jelleggel végzett iparűzési tevékenység esetében az adót a tevékenység végzésének naptári napjai alapján kell megállapítani. Minden megkezdett nap egy napnak számít.

 

-kt-

 

Jogpontok

Ász Hírportál

Kína Hírek

Partnereink

MTI hírek

 

Sóstó online

 

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye online