Nyíregyháza hírek

„Z” generációs vállalkozásfejlesztés Fehérgyarmaton

„Z” generációs vállalkozásfejlesztés Fehérgyarmaton

Új kezdeményezés indult el Fehérgyarmaton.

 

Szatmár Leader Közhasznú EgyesületMi a kezdeményezés legfőbb célja?

Törekszünk arra, hogy a régióban is egyre több fiatal indítson vállalkozást sikerrel és növekedjen a startupok száma is. Utóbbiak számára olyan értéket kívánnak teremteni, amely addig nem volt elérhető, vagy kevésbé voltak szokványosak.  Fotonos számunkra, hogy erősödjön e vállalkozások növekedési potenciálja a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei régióban. 

Miért van szükség erre a kezdeményezésre? 

Úgy gondoljuk, hogy a mai fiataloknak, már más oktatási rendszerre van szüksége. A „Z” generáció tagjainak teljesen megváltoztak a tanulási szokásai. Ez gondokat vet fel az oktatási rendszerben is, elsősorban a tanítási módszerek területén. Az előző generációs felkészítést kapott pedagógusoknak nehéz átadniuk a tudásukat a fiataloknak, akik hozzá vannak szokva a gyors információáramláshoz és annak befogadásához, ráadásul a leadott tanagyag sem teljesen az, amit napjainkban egy fiatalnak tudnia érdemes. 

Vállalkozói és vezetői készségeket az iskolákban alig oktatnak. Pedig ezek nélkül értelmiségiként nem lehet komolyabb jövedelemhez, egzisztenciához jutni. Ezzel nemcsak az a baj, hogy nem szereznek meg egy sor nélkülözhetetlen tudásanyagot, hanem azt sem mondják meg az iskolák, milyen tudást kellene keresniük. 

Miben nyújt segítséget a program a fiatalok számára?

Sok erőfeszítést igényel, amíg önerőből, szorgalommal összeszedik majd ezeket a képességeket, és kialakítják azt a szemléletmódot, ami sikerre viszi őket. Komoly ára lesz ennek időben és pénzben is. A BossConnect Mentor Program éppen ezért alakult meg 2014.-ben, hogy ezekre a kérdésekre adjon megoldást. Ezt a Mentor Programot csatornáztuk be saját megújult szolgáltatáskörünkbe. 

INOP-5.1.7-17-2019-00179 pályáza

Hogyan működik a BossConnect Mentor Program? 

Tehetséges fiataloknak segítsünk olyan vállalatvezetőket és cégtulajdonosokat találni, akik sikeresebbé teszik az indulásukat, átadják azokat a tapasztalataikat, melyekre egy „Z” generációs fiatalnak szüksége van. Több mint 80 mentorunk és eddig közel 900 mentoráltunk sikeres együttműködése igazolja a rendszerünk eredményességét. A mentoráció legalább fél évig tart, ami igény szerint hosszabbítható. 

2019-ben a Fehérgyarmaton működő Szatmár Leader Egyesület és a BossConnect Mentor Program közös céljaként tűzte ki, hogy támogatást adjon a fiatalok elhelyezkedéséhez vagy vállalkozóvá válásához, mentori segítséggel, a GINOP-5.1.7-17-2019-00179 pályázat keretein belül. A kezdeményezés támogatja a nagy növekedési potenciával bíró, innovatív vállalkozások létrejöttét és fejlődését.

 

Jogpontok

Ász Hírportál

Kína Hírek

Partnereink

MTI hírek

 

Sóstó online

 

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye online