Nyíregyháza hírek

6 költség, amire nem számítanál az esküvő kapcsán

6 költség, amire nem számítanál az esküvő kapcsán

Az esküvő az egyik legszebb nap az életünkben, ugyanakkor sok teendővel jár, hogy jól érezzük magunkat, és szép emlék legyen mindenkinek. A költségek számolgatása nem annyira egyszerű - érdemes pár olyan tényezővel is számolni, ami nem ugrana be azonnal.

Az esküvő nemcsak az ifjú pár, hanem a bankszámla számára is maradandó élmény. Amikor az alapköltségeket tervezzük, és esetleg személyi kölcsönt veszünk fel arra, hogy minden a legtökéletesebb legyen, ne csak az olyan egyértelmű dolgokkal számoljunk, mint az esküvői ruha és az esküvői fotós. Gondoljunk az alábbiakra is!

 

Autódekoráció

Az esküvői helyszín feldíszítése bizonyára a szemünk előtt lebeg, ha a lagzit tervezzük, de az autóra, autókra (netán limuzinra, hintóra) gondolunk?

A járműnek, amivel eljutunk egyik pontról a másikra, szintén illik ünnepinek lennie. Egy felszalagozás ára 5-6000 ezer forint, és egy egyedi rendszám is majdnem ennyibe kerül.

 

Foglalót vagy előleget kérnek?

Ha előre leszervezünk, lefoglalunk például egy helységet vagy egy zenekart a nagy alkalomra, figyeljünk oda, mit fizetünk ki előzetesen! Nem mindegy, hogy foglalót adunk-e oda egy szolgáltatásért, amit elveszítünk lemondás esetén, vagy előleget, amit visszakérhetünk.

 6 költség, amire nem számítanál az esküvő kapcsán

Ültetőkártya, menükártya

Az ördög a részletekben rejlik - ha meghívjuk a vendégeket, de nem törődünk azzal, elférnek-e a családok egy asztalnál, vagy ismerkednek-e a meghívottak, akkor az estnek ez a része kellemetlen is lehet.

Az ültetőkártya és egy kis logisztika sok problémát megold, ám számoljunk ennek a költségeivel: egy kártya legalább 100 forintba kerül, és ez egy százfős vendégseregnél már megdobja a költségvetést.

A menükártyákon láthatják a vendégek, milyen fogásokra számíthatnak; ezeknek is legalább 500 forint darabja. No és az esküvői idézettel ellátott meghívók nyomdaköltségére gondoltunk?

 

Székek

Az étterem lehet, hogy szolgáltatja a menüt, de hogy a székek, asztalok is ingyen járnak-e a vacsorához, azt bizony előre meg kell kérdezni.

Tisztázni kell azt is, hány asztal, szék kell nekünk az estéhez; ha ezt a hely bérelni kénytelen, azt tovább fogja számlázni nekünk.

 

Ha tovább tart a buli

Mind a DJ-vel, a zenekarral, mind a fotóssal pontosan le kell egyeztetni, meddig számíthatunk a jelenlétükre. A fotósok általában a menyasszony éjfél utáni visszatéréséig tartanak ki, az élő zenészek 45-50 perces, az esküvői DJ-k egy órás körökben számolnak. Minél tovább maradnak, annál többe kerül az nekünk.

 

Az elcsomagolt ételek, italok díja

Bizonyára minden pár egy kicsit több enni- innivalót tervez be a lakodalomra, mint amennyi szükséges. Szokás búcsúajándékként útravalót adni például a süteményből a vendégeknek. De annak érdemes utánanézni, a vendéglátóhely kiadja-e az ételt - van, ahol ezt nem teszik meg -, és kérnek-e csomagolási díjat.

 

Jogpontok

Ász Hírportál

Kína Hírek

Partnereink

MTI hírek

 

Sóstó online

 

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye online