Nyíregyháza hírek

A Down szindrómára hívták fel a figyelmet Nyíregyházán

A Down szindrómára hívták fel a figyelmet Nyíregyházán

A Down Egyesület már, több mint 17 éve működik Nyíregyházán és Budapesten és immáron 9. éve csatlakozik a Nemzetközi Down Világnaphoz, mely során felhívják a figyelmet a különbségek elmosódására.

Seszták Oszkár, az Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés elnöke

Az eseménysorozator Seszták Oszkár, az Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés elnöke nyitotta meg

 

Nyíregyházán korai fejlesztő központjuk, a Csodavár Korai Fejlesztő Centrum és Játszóház, a megyében hiánypótló jelleggel tevékenykedik. Most csatlakozva a Világnapi rendezvénysorozathoz Nyíregyházán, 2017-ben, március 20-március 24. között Kromoszóma Napokat/ Down Világhetet tartanak a Csodavár Korai Fejlesztő Centrumban. Érzékenyítő foglalkozásokon vehetnek részt, a Vakok és Gyengénlátók Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szervezetének és a MEREK- Mozgássérült Emberek Rehabilitációs Központjának közreműködésének köszönhetően, és testközelből ismerkedhetnek meg a Down-szindrómával.

 

Down Világnap 2017, Nyíregyháza

A Down szindrómára hívták fel a figyelmet NyíregyházánAz eseménysorozator Seszták Oszkár, az Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés elnöke nyitotta meg, vendégünk volt Hanusi Péter, Mástészalka város polgármestere is. A Világnapról és programjainkról Kisari Károly elnök, a Csodavár munkájának fontosságáról pedig Pázmány Viktória, intézményvezető beszélt. A Világnap kapcsán újabb együttműködés aláírására is sort kerítettek:  a mátészalkai ESZAT KFt. 1.500.000 Ft-ot adományoz olyan tanácsadópontok létrehozására, melyek Mátészalka város és térségében élő 0-5 éves korú gyerekeket szolgálja majd ellátni.

 

-tk-

 

 

Jogpontok

Ász Hírportál

Kína Hírek

Partnereink

MTI hírek

 

Sóstó online

 

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye online