Nyíregyháza hírek

A Fidelitas olyan kormányt szeretne,amely odafigyel a fiatalokra

A Fidelitas olyan kormányt szeretne,amely odafigyel a fiatalokra
Szerdán sajtótájékoztatót tartott Ágh Péter, a FIDELITAS országos elnöke, valamint Magera Tibor a FIDELITAS nyíregyházi elnöke "FIDELITAS a változásért" címmel.
A Fidelitas az egyik legfontosabb szövetségese a Fidesznek, ami a Szabolcs-Szatmár Bereg megyei munkában is meglátszott. - kezdte a tájékoztatót Ágh Péter, a Fidelitas országos elnöke. A fiatalok is változást akarnak, éppen ezért az áprilisi választás sorsdöntő lehet számukra is.  Akormány nemhogy semmit sem tett a fiatalokért,de még hadat is üzent nekik. 1998-2002 között volt lehetőség fiatalnak munkát találnia, otthont tudott teremteni, családot tudott alapítani. A kormány azonban az elmúlt 8 évben felszámolta a programokat - tette hozzá.

Fidesz


Ágh Péter elmondta, segítik a Fidesz kampányát, és már a felkészülési fázisban több ezer fiatal járt házról házra az ajánlószelvényekért, ennek eredményeképpen soha ennyi kopogtatócédula nem gyűlt össze. Azt is megtudhattuk, hogy maga is 10 megyébe ellátogatott már, hogy személyesen találkozzon a fiatalokkal és képet kapjon a helyi és országos problémákról.

Ágh Péter, a FIDELITAS országos elnöke,


A tájékoztatón szó volt arról is, hogy a Fidesszel Szövetségesi szerződés kötésére is sor került, melyet a párt elnöke, Orbán Viktor is aláírt. A dokumentum 32 pontot tartalmaz, melyekből megismerhettünk párat. A Fidelitas szerint  át kell alakítani a  szakképzés rendszerét, meg kell állítani a kis iskolák bezárását, valamint  vissza kell állítani a lakástámogatási rendszert a fiatalok családalapításának elősegítésének érdekében.

Ágh Péter, és Magera Tibor a FIDELITAS nyíregyházi elnöke


Magera Tibor a Fidelitas nyíregyházi elnöke hangsúlyozta, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye fokozottan hátrányos helyzetben. A Fidesznek azonban van egy olyan ifjúságpolitikai programja, amivel ki tudja segíteni a fiatalokat a jelenlegi helyzetből. A fiatalok megszólítására  létrehozták a szabolcsifidelitas.hu honlapot, amelyen a legifjabb generáció is információkhoz juthat a programjukról. Az első választók megszólítása is nagyon fontos, így erre is egy külön programot fog indítani a párt.

Magera Tibor


Ágh Péter a tájékoztató zárásaként elmondta, olyan kormányt szeretnének, amelyik odafigyel a fiatalokra. Üzenetüket pedig 3 szóban foglalná össze: "Szánj időt magadra!" Ezzel azt szeretnék sugallni, hogy a fiatalok is menjenek el szavazni és alakítsák a saját sorsukat.


MCOnet-Kovács Tünde

További hírek:

 

Nyíregyháza Online

Szólj hozzá a fórumon!

Jogpontok

Ász Hírportál

Kína Hírek

Partnereink

MTI hírek

 

Sóstó online

 

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye online