Nyíregyháza hírek

A grillezés jövője: a gázgrill

A grillezés jövője: a gázgrill

Közeleg a tavasz, eljött a baráti összejövetelek, jó hangulatú borozások és az esti sütögetések ideje. A gázgrill praktikus, gyors alternatíva azoknak, akik nem ragaszkodnak a klasszikus, faszenes grillezéshez.

A grillezés nem is olyan rég még egyet jelentett a faszénnel, a füsttel, mindazzal, amit a hagyományos grillezés jelent, annak minden előnyével és hátrányával együtt. Mint minden, úgy a grillsütők is jelentős fejlődésen estek át az elmúlt években, így annak is van már opciója, aki a kényelmesebb, füstmentes sütögetést részesítené előnyben, mely közben a füstölt ízvilágról sem feltétlen szükséges lemondani.

Gázgrill – kinek ajánljuk?

A faszén tüzelésű grillezés a klasszikus élményt nyújtja: sütögetés a forró parázs felett, erősebb, füstös íz, időigényes, ám kellemes grillezési folyamat.

A gázgrill kényelmes, praktikus opció, melynél nincs szükség faszénre, sem brikettre, az ételek pedig gyorsabban elkészülnek. Egyszerűen kezelhető, és a hagyományos grillezéssel szemben a gázgrill főző felülete könnyedén tisztítható.

A gázgrillek felszereltségüknél fogva leegyszerűsítik a sütés folyamatát. Beépített, digitális hőmérők, rozsdamentes acélégők, ergonomikusan kialakított szabályozók, egyszerűen tisztán tartható tálcák és grill rácsok. A grill kocsik négy kerékkel rendelkeznek, így könnyedén mozgathatók.

A gázgrill tehát azoknak ajánlott, akik hajlandóak elszakadni a szokványos, faszenes grillezés élményétől az egyszerűbb, gyorsabb sütés, és könnyebb kezelhetőség érdekében.

 

Húsok grillezése kerti sütögetésen

 

Füstölt ízek a gázgrillen

A gázgrill iránt érdeklődők egyik legnagyobb félelme jellemzően a füstölt íz feltételezett hiánya szokott lenni. Bár a faszénen készült ételeknek nyilvánvalóan van egy egyedi íze, ez nem kizárólag abból fakad, hogy parázson sül ropogósra. A tipikus grillezett íz ugyanis annak is köszönhető, hogy a készülő húsok, zöldségek leve lecsapódik, majd a hő hatására füstté válik, ez pedig a gázgrill esetében ugyanúgy bekövetkezik, mint a faszenes grillezés esetén. Akinek pedig ez nem lenne elegendő, kaphatóak már úgynevezett füstölő dobozok, melybe fa vagy füstölőchips helyezhető, így kellemes, aromás, füstös ízű végeredményt kapunk.

Legyen szó bár kisebb családi összejövetelekről vagy nagyobb rendezvényekről, gazdaságosabb árú, vagy prémium termékekről, kezdő vagy profi szakácsokról, a gázgrillek közt mindenki megtalálja a számára megfelelőt.

 

Jogpontok

Ász Hírportál

Kína Hírek

Partnereink

MTI hírek

 

Sóstó online

 

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye online