Nyíregyháza hírek

A Kormányhivatal adománygyűjtésbe kezdett Nyíregyházán

A Kormányhivatal adománygyűjtésbe kezdett Nyíregyházán
Dr. Vinnai Győző, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Kormánymegbízottja tájékoztatta szerkesztőségünket: Várjuk minden jó szándékú és segíteni akaró honfitársunk segítségét. Kérjük más megyék Kormányhivatalait is, hogy csatlakozzanak akciónkhoz!

 Szabolcs-Szatmár-Bereg megy


Mindennek oka pedig az, hogy az elmúlt hétvégén Szabolcs-Szatmár-Bereg megyét elérő  extrém időjárás következtében, mintegy 83 ezer háztartás, azaz körülbelül 200 ezer lakos maradt napokig áramszolgáltatás nélkül.  A kár szinte országunk leghátrányosabb területeit érte, azokat, akik enélkül is napi megélhetési gondokkal küzdenek, esetleg a fagyasztószekrényben tárolt húskészletük volt az összes megtakarításuk és ez is tönkrement.

"Úgy döntöttem, hogy a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal vezetésével országos adománygyűjtő akciót szervezünk, „Hivatalból segítünk!” címmel" - mondta Vinnai Győző, majd hozzátette:  "csak tartós élelmiszereket várunk, vagy esetleg pénzadományt. Az adományok összegyűjtését, ennek koordinálását a Kormányhivatal és a járások vállalják magukra. A szétosztást pedig civil szervezetekre fogjuk bízni."


2013. március 21-én és 22-én a térségben bekövetkezett  rendkívüli idöjárás (orkán erejü szél, havas esö) következtében, az EON hálózatában ráadásul újabb meghibásodások következtek be. Az ísmételt áramkimaradás jelenleg 28 településen, 17295 fogyasztót érint. A  katasztrófavédelem, a rendörség, a Magyar Honvédség eröi és az EON szakemberei megfeszített tempóban dolgoznak a hibahelyek behatárolásán és megszüntetésén.


-kt-

Jogpontok

Ász Hírportál

Kína Hírek

Partnereink

MTI hírek

 

Sóstó online

 

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye online