Nyíregyháza hírek

A legmodernebb módszerekkel várja pácienseit a Korányi Rendelő

A legmodernebb módszerekkel várja pácienseit a Korányi Rendelő

Dr. Pap Károly szakorvos a nyíregyházi Jósa András kórház szülészet-nőgyógyászati osztályának osztályvezető főorvosa, főiskolai tanár, aki azonban a helyi Korányi Rendelőben is kezeli a hozzá forduló pácienseket. A miniklinikán az orvosok elsősorban nőgyógyászati rákos esetekkel, terhestanácsadással, klimaxos és osteporotikus betegségekkel foglalkoznak. Mit kell tudni bővebben róluk?

A nyíregyházi Korányi Rendelő hat szakemberrel várja pácienseit, a szolgáltatások között terhes szakrendelést, terhességi, nőgyógyászati ultrahang vizsgálatot, 2 dimenziós felvételt végeznek, nőgyógyászati rákszűrést, fogamzásgátlási tanácsadást,
HPV kimutatást (tipizálás). Hozzájuk fordulhatnak a hölgyek klimaxos panaszokkal, női incontinencia kivizsgálás, nőgyógyászati konzultáció céljából, de nőgyógyászati onkológia szolgáltatással is rendelkeznek.

Terhesség

Terhestanácsadástól az ultrahang vizsgálatokig minden megoldható

 

A nyíregyházi Korányi Rendelő hat szakemberrel várja pácienseit. Rájuk bízhatjuk a terhes szakrendelést, terhességi, nőgyógyászati ultrahang vizsgálatot, végeznek nőgyógyászati rákszűrést, fogamzásgátlási tanácsadást,
HPV kimutatást (tipizálást).

Hozzájuk fordulhatnak a hölgyek klimaxos panaszokkal, női incontinencia kivizsgálás-, nőgyógyászati konzultáció céljából, de nőgyógyászati onkológia szolgáltatással is rendelkeznek.
Dr.Pap Károly a kiemelt területekről és fejlesztésekről beszélt.

Korányi Rendelő fogadószoba

A Korányi Rendelő fogadószobája

-Ön több szülészet-nőgyógyászati területnek is vezetője, valamint osztályvezető főorvos. Mégis, mely terület az, amelynek kapcsán a legtöbben fordulnak Önhöz a rendelőben?

-Több mint 20 éve foglalkozom nőgyógyászati onkológiai (rákos) betegek ellátásával, diagnosztikájukat, kezelésüket, műtétjeiket és utógondozásukat is beleértve. Ma különösen fontos téma a méhnyakrák megelőzése, melyben az eddigi cytológiai kenetvételt felváltják a vírus tipizálás immunhisztokémiai vizsgálatok. A fejlett államokban ez ma már általános irányelv. Magyarországon még csak kezdeti lépések vannak. Úgy gondolom, egy magánrendelőben biztosítani kell a világszínvonalú ellátást, így „prémium nőgyógyászati szűrést” vezettem be, melyet kortól függően 2-3 évente szükséges elvégezni. Eredményessége messze meghaladja a hazai eljárásokét.

Várandósok, terhesek ellátásában elsősorban a halmozottan rizikóterhesek keresnek fel, akiknek súlyos, vagy több betegségük van, többszöri korábbi, sikertelen várandósságot követően. Ők azok, akik nagy szakmai tapasztalatot, odafigyelést és precíz gondozást igényelnek.

-Melyek a legnépszerűbb kezelések és gyógymódok a nyíregyházi Korányi klinikán? Miért érdemes Önöket választani?

-A Korányi Magánorvosi Rendelőben mindent elvégzünk, amely jogszabály és lehetőség szerint járóbeteg nőgyógyászati rendelésen megoldható. Ez tartalmazza a 2D, 3D, 4D ultrahang vizsgálatokat, a nőgyógyászati szűréseket, diagnosztikai eljárásokat, fogamzásgátlással kapcsolatos eszközfelhelyezéseket. Többször fordulnak hozzám második véleménykérésért a hölgyek, mely azt jelenti, hogy kezelőorvosuk által javasolt műtétet ismételten megbeszéljük, és részükre annak legmegfelelőbb formáját találjuk meg. Amennyiben a műtéti beavatkozást Nyíregyházán nem lehet elvégezni, úgy az általam ismert legjobb szakemberhez irányítom a pácienst.

Korányi Rendelő orvosi szoba

A Korányi Rendelő orvosi szobája

-Vannak-e olyan kezelések a rendelőben, amelyek újdonságnak számítanak 2016-ban? Kiemelik például a legújabb babamozit.

-Talán a legfontosabb újdonság a már említett „prémium nőgyógyászati szűrés”. A 4D ultrahang elsősorban kismamák körében népszerű kérés, melyhez kellő időt is biztosítunk a tökéletes készülék használatával. Vérzészavarok kezelésében a hagyományos curettage (egészségügyi kaparás, méhkaparás) helyett fájdalommentes méhnyálkahártya aspirációval ugyanolyan diagnózist lehet elérni, kórházi ápolás nélkül. Újdonságnak számít a méhnyakrákot megelőző állapot diagnosztikája, melyet szövettani mintavételre is alkalmas kolposzkópos vizsgálattal végzünk.

-Mik a tervek a jövőre nézve, mivel szeretnék bővíteni a szolgáltatásokat, terveznek-e fejlesztéseket?

-A szülészeti-nőgyógyászati járóbeteg rendelés keretin belül minden fejlődést jelentő, korszerű eljárással szeretnénk a profilunkat szélesíteni. Ilyen a szülésznői várandósgondozás és a lézeres beavatkozások.

B.A.

Jogpontok

Ász Hírportál

Kína Hírek

Partnereink

MTI hírek

 

Sóstó online

 

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye online