Nyíregyháza hírek

A LEGO aláírta a Településrendezési Szerződést Nyíregyháza polgármesterével

A LEGO aláírta a Településrendezési Szerződést Nyíregyháza polgármesterével
Január 17-én a LEGO Group nyíregyházi leányvállalata és Nyíregyháza Megyei Jogú V áros között létrejövő Településrendezési Szerződés sajtótájékoztatóval egybekötött ünnepélyes aláírására került sor.


A jelenlegi LEGO gyárat már sokan ismerik, most saját telephelyet készülnek építeni


A szerződést Nyíregyháza Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalában Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere és Jens Peter Clausen, a LEGO Manufacturing Kft. ügyvezető igazgatója írták alá.

dr.Kovács Ferenc


Az eseményen jelen volt Kósa Tímea és Jászai Menyhért, Nyíregyháza MJV alpolgármesterei, valamint Seszták Oszkár megyeelnök és dr.Vinnai Győző Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kormánymegbízott is.

A szerződés aláírására azért volt szükség, mert egy 80 ezer négyzetméteres új gyárkomplexumot épít a LEGO Nyíregyházán, így a jelenlegi, bérelt telephely helyett egy új, saját tulajdonú és a cég elvárásainak megfelelőbb gyárkomplexum jön létre.

Gazdaságfejlesztési, városfejlesztési és munkahelyteremtési szempontból is meghatározó jelentőséggel bírt a LEGO az elmúlt évben - mondta el a szerződés aláírása kapcsán dr. Kovács Ferenc polgármester.

Peter Clausen a sajtó munkatársainak elmondta, hogy a 3 ütemben megvalósuló, s várhatóan 2014-re befejeződő beruházás kapcsán a jelenlegi 1300 fős teljes munkaidőben foglalkoztatott dolgozói állomány mintegy 250 fővel növekedhet.

-kt-

További hírek:

 

Nyíregyháza Online


Jogpontok

Ász Hírportál

Kína Hírek

Partnereink

MTI hírek

 

Sóstó online

 

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye online