Nyíregyháza hírek

A lengyel-magyar barátságot ünneplik Nyíregyházán

A lengyel-magyar barátságot ünneplik Nyíregyházán

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Nyíregyházi Lengyel Nemzetiségi Önkormányzat 2015. március 19-20-án programsorozattal emlékezik meg a Magyar-Lengyel Barátság Napjáról.

2015. március 19-én (csütörtök) 14 órakor tartják meg a „LENGYEL-MAGYAR KÉT JÓ BARÁT” című ifjúsági megyei vetélkedő döntőjét a Bem József Általános Iskola szervezésében, a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtárban. A diákokat köszönti és zsűritagként részt vesz az eseményen Dr. Ulrich Attila, Nyíregyháza MJV alpolgármestere.

17 órakor kerül sor a DR. WIESŁAW GRZEGORCZYK GRAFIKAI STÚDIÓ plakátkiállításának megnyitójára és író-olvasó találkozóra Sutarski Konráddal, a Magyarországon élő lengyel íróval, két új könyvének bemutatása alkalmából.A Pál Gyula Teremben köszöntőt mond Dr. Ulrich Attila, Nyíregyháza MJV alpolgármestere, a kiállítást megnyitja Marek Ustrobiński, Rzeszów Város alpolgármestere.

 

DR. WIESŁAW GRZEGORCZYK GRAFIKAI STÚDIÓ plakátkiállítás

 

A lengyel-magyar barátságot ünneplik Nyíregyházán
2015. március 20-án (péntek) 17 órakor Ünnepi megemlékezésnek és hangversenynek ad helyszínt a Vikár Sándor Zenei Alapfokú Művészeti Iskola hangversenyterme. Az ünnepséget Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza MJV polgármestere nyitja meg. Köszöntőt mond Marek Ustrobiński, Rzeszów Város alpolgármestere és Bárkányi Tamás, a Nyíregyházi Lengyel Nemzetiségi Önkormányzat elnöke. A „LENGYEL-MAGYAR KÉT JÓ BARÁT” című vetélkedő eredményhirdetésére, díjak átadására is sor kerül.


Kísérő program:

2015.03.19-én lengyel filmek vetítése a Krúdy Art Moziban


-kt-

Jogpontok

Ász Hírportál

Kína Hírek

Partnereink

MTI hírek

 

Sóstó online

 

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye online