Nyíregyháza hírek

A nyíregyházi Fidesz az Alaptörvényének általános vitájájáról

A nyíregyházi Fidesz az Alaptörvényének általános vitájájáról
Magyarország Alaptörvényének általános vitája címmel tartott sajtótájékoztatót a nyíregyházi Fidesz irodában Kozma Péter és Dr. Karakó László országgyűlési képviselő.

a nyíregyházi Fidesz

A nyíregyházi Fidesz az Alaptörvényének általános vitájájáról


Kozma Péter, az Alkotmányügyi, igazságügyi és ügyrendi bizottság tagja, az Alkotmány-előkészítő eseti bizottság tagja a tájékoztatón elmondta, Dr. Karakó László fideszes képviselőtársával együtt kitöltöttek egy-egy fizetés nélküli szabadságról szóló kérvényt a Szabolcs megyei MSZP-s országgyűlési képviselők nevére, mivel nem vettek részt az Alaptörvény általános vitájában, amit példanélkülinek vélnek.

Kozma Péter,

Kozma Péter, az Alkotmányügyi, igazságügyi és ügyrendi bizottság tagja, az Alkotmány-előkészítő eseti bizottság tagja


Karakó László,a Foglalkoztatási és munkaügyi bizottság tagja elmondta, az új alkotmány vitájában minden megyei Fideszes képviselő részt vett. Pénteken folytatódik a vita, majd előreláthatóan április 18-án lesz a végleges szavazás és 25-én, Húsvétkor írja alá a Köztársasági Elnök az új Alaptörvényt.

Karakó László,

Karakó László országgyűlési képviselő,a Foglalkoztatási és munkaügyi bizottság tagja


A Nemzeti konzultációról is beszélt, szó esett többek között a gyermekek után járó szavazati jogról, amely várhatóan nem fog bekerülni az alaptörvénybe, de később mindenképpen visszatérnek rá. A konzultációban résztvevők 70%-a szeretné a halálbüntetés visszaállítását, ám ezt nem fogják javasolni az Alkotmányba.

Fidesz

Sajtótájékoztatót a nyíregyházi Fidesz irodában Kozma Péter és Dr. Karakó László országgyűlési képviselő


"Cserébe" a szándékosan elkövetett súlyos bűntett ekövetőjénél kötelező lesz a tényleges életfogytiglan, valamint bekerül a törvénybe a tulajdon és az önvédelem joga is, a rendfentartás jegyében. Az Alkotmánybíróságról szólva többek között elhangzott: a bíróság létszámát 15 főre emelik a hatékonyabb ügyintézés és gyorsabb döntésszületés érdekében.MCOnet-Kovács Tünde


További hírek:

Nyíregyháza Online

 

Jogpontok

Ász Hírportál

Kína Hírek

Partnereink

MTI hírek

 

Sóstó online

 

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye online