Nyíregyháza hírek

A nyíregyházi Fidesz félidőben értékelte az EU elnökséget

A nyíregyházi Fidesz félidőben értékelte az EU elnökséget
Félidejéhez érkezett a magyar soros EU elnökség, melyet Orbán Viktor miniszterelnök is  értékelt. Ennek apropóján hívott össze sajtótájékoztatót dr.Vinnai Győző és Lipők Sándor országgyűlési képviselők a nyíregyházi Fidesz irodában.
Dr. Vinnai Győző országgyűlési képviselő, az alkotmányügyi, igazságügyi és ügyrendi bizottság tagja elmondta, már csak azért is sikeresnek mondható az EU elnökség, mert Magyarország nehéz helyzetben  vette át az elnökséget, ráadásul éppen az ország megújulása folyik.

fidesz

Sajtótájékoztatót tartott dr.Vinnai Győző és Lipők Sándor országgyűlési képviselők a nyíregyházi Fidesz irodában


Vinnai Győző szerint a két legfontosabb feldat csökkenteni az állapadósságot és munkahelyeket teremteni. Ez nem csak ránk, hanem egész Európára igaz. Lipők Sándor, az európai ügyek bizottságának tagja szerint az egyik nagy tanulság, hogy nem térhetünk vissza a pénzügyi válság előtti módszerekhez, trükközésekhez.

Fidesz

Vinnai Győző szerint a két legfontosabb feldat csökkenteni az állapadósságot és munkahelyeket teremteni


Lipők Sándor elmondta, hogy az energiapolitikában és az agrárpolitikában is haladást értek el. Az Európai Szabadalom kérdésköréről szólva megtudtuk, a jelenlegi eljárás nehézkes és bonyolult, de kalakítottak egy egységes álláspontot, így egy 50 éves álom valósulhat meg a szabadalmak egyszerűsödésével.

Vinnai

Lipők Sándor elmondta, hogy az energiapolitikában és az agrárpolitikában is haladást értek el

Vinnai Győző: "Ez egy nagyon nagy lehetőség, és egyszersmind nagy felelősség is, hogy Magyarország a 27 tagú Európai Unió vezetője lehet, és jelentős eredményeket is letett az asztalta. Talán a legfontosabb feladat most az, hogy hogyan lehet kivezetni az Európai államokat a pénzügyi válságból. Persze nincs még vége, hiszen csak a felénél járunk. Több kérdés is áll még előttünk, ilyen például a horvátországi csatlakozás, de véleményem szerint az energialiberalizációban is tárgyalások várnak ránk."MCOnet-Kovács Tünde


További hírek:

Nyíregyháza Online

 

 

Jogpontok

Ász Hírportál

Kína Hírek

Partnereink

MTI hírek

 

Sóstó online

 

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye online