Nyíregyháza hírek

A Nyíregyházi Kosár házban cseréltek tapasztalatot

A Nyíregyházi Kosár házban cseréltek tapasztalatot

Nyíregyházára szervezett tanulmányutat a miskolci Észak-Magyarország Flórája Faunája Alapítvány, ahol a Nyíregyházi Kosár létrehozóival cseréltek tapasztalatot.

A Nyíregyházi Kosár ház vendégszeretetét élvezhették a megjelentek, ahol a 2013 nyarán induló Nyíregyházi Kosár termékeiből készült finom falatok mellett nyílt mód a kölcsönös tapasztalatcserére, a jelenlegi szervezési gyakorlatokon vagy éppen a jövőbeli fejlesztési lehetőségeken való elmélkedésre. Palicz Ildikó, a Helyben a Jövőnk Egyesület elnöke, a Nyíregyházi Kosár szervezője elmesélte, hogyan is jött létre a Kosár gondolata.Zalatnay László a helyi gazdaságfejlesztéssel kapcsolatos tapasztalatait osztotta meg a jelen lévőkkel, illetve a helyi pénzről is szó esett.

 

Nyíregyházára szervezett tanulmányutat a miskolci Észak-Magyarország Flórája Faunája Alapítvány,

Nyíregyházára szervezett tanulmányutat a miskolci Észak-Magyarország Flórája Faunája Alapítvány
Sor került a Zöld Kosár Közösségben beszállítóként megjelenő, nyíregyházi telephelyű Cudy Future Kft. üzemének meglátogatására is. A helyszínen az 5 éve működő vállalkozás ügyvezetője, Kulcsár Ildikó fogadta a résztvevőket, s vezette őket körbe az üzemben. Bemutatta azokat a környezetkímélő alapanyagokat, amelyekkel a gyártás során dolgoznak, elmondta, hogy azok beszerzése Európai országokból történik, így a szállítással kapcsolatos környezetterhelés alacsonyabb. Az általuk használt anyagok 99%-a biológiailag lebomló, csakis ellenőrzött beszállítóktól vásárolnak alapanyagot, a végtermékek színezése során kizárólag ételfestéket alkalmaznak, az illatosításhoz pedig természetes alapanyagú illóolajat.

 

-kt-

 

Jogpontok

Ász Hírportál

Kína Hírek

Partnereink

MTI hírek

 

Sóstó online

 

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye online