Nyíregyháza hírek

A szelektív gyűjtést kedvezménnyel jutalmazzák az Állatparkban és a Fürdőben

A szelektív gyűjtést kedvezménnyel jutalmazzák az Állatparkban és a Fürdőben
Az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés, a Nyíregyházi Állatpark, a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt., valamint a Térségi Hulladék-Gazdálkodási Kft. által szervezett "Vidám Doboznapok Nyíregyházán" elnevezésű akció megnyitójára került sor pénteken a Sóstó Zoo-ban.

Nyíregyházi Állatparkban

Sajtótájékoztatón mutatták be az akciót a Nyíregyházi Állatparkban


Az akció keretén belül július 9-10-án minden gyermek, aki 10 italos karton dobozt hoz magával at Állatparkba vagy az Élményfürdőbe, illetve a Parkfürdőbe, 500 forint kedvezményt kap a gyermekbelépő árából.

Dr.Kovács Ferenc


Dr.Kovács Ferenc, Nyíregyháza Megyei Jogú Város polgármestere is részt vett a megnyitón.


- A város polgármestereként miért tartja fontosnak ezt a kezdeményezést?
- Azért, mert nagyon nagy szükség van a környezetvédelemre és a szelektív hulladékgyűjtésre. Nyíregyházán már idén megvalósult ez utóbbi teljes infrastruktúrája, de egy programsorozatot is elindítottunk. Márciusban kezdődött a Föld Napjával, majd folytatódott a Te Szedd akcióval, májusban egy megyei akció díjátadására került sor, most pedig itt vagyunk a Vidám Doboznapokon, de reméljük, hogy ezzel nem ér véget.


A polgármester

A polgármester szerint a gyerekeké a jövő, ezért rájuk koncentrálnak


Azért is van erre szükség, mert az emberek nagyrészt tudják, hogy fontos a szelektív hulladékgyűjtés, de az aktivitást illetően még vannak hiányosságok. Ezért is helyezzük a hangsúlyt a gyerekekre, mert ők tudnak hatni a szüleikre, nem utolsó sorban övék a jövő.

szelektív gyűjtés

Be is mutatták, hogy hogyan kell az italos karton dobozokat szelektíven gyűjteni


Dr.Podlovics Roland a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. vezérigazgatóját is megkérdeztük.

- Miért tartotta fontosnak csatlakozni az akcióhoz?
- Úgy gondolom, hogy amikor a jövő generáció életterét éljük fel, két ilyen társaságnak, mint a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. és a Nyíregyházi Állatpark, feltétlenül fontos ehhez a kezdeményezéshez csatlakozni. Mindannyiunknak csak egy kis lépést kell tenni, de az összeadva egy nagy lépés lesz az emberiségnek. A saját "Holdraszállásunk" lehet, ha a gyerekeket sikerül ebbe az irányba terelni. Az akció keretében mindenki, aki 10 italoskarton dobozt elhoz hozzánk, az kedvezményre jogosul a gyermekjegyeinkből. Szombat vasárnap tehát a szemétnek tényleg értéke lesz itt Sóstón!

környezetvédelem

A helyszínen azt is megtudthattuk, hogyan készül az újrapapírGajdos László, a Nyíregyházi Állatpark ügyvezető igazgatója globális problémákat vázolt fel a sajtótájékoztatón.

- Mi a véleménye a szelektív hulladékgyűjtésről, az újrahasznosításról?
- Nem tudom, tudja-e mindenki, hogy Földünkön mindössze 2% esőerdő létezik, ugyanakkor az állat- és növényvilágunk fele itt koncentrálódik. Ezért lényeges, hogy ezeket az erdőket megmentjük. Ezt úgy tehetjük, ha minél kevesebb fát hasznosítunk belőle és újrahasznosítjuk azt a papírt, amire szükségünk van. 54 kilogramm újrapapírból például megmenthetünk egy fát a kivágástól! Az oxigén újratermeléséhez pedig arra is kellene figyelnünk, hogy minél több fát ültessünk.

Gajdos László,

Gajdos László, a Nyíregyházi Állatpark ügyvezető igazgatója globális problémákat vázolt fel a sajtótájékoztatón


A Nyíregyházi Állatparkban már évek óta lehet szelektíven gyűjteni a hulladékot, mi is igyekszünk újrafelhasznált anyagokkal dolgozni és az ilyen kezdeményezések mellé állni.
MCOnet-Kovács TündeTovábbi hírek:

Nyíregyháza Online


Jogpontok

Ász Hírportál

Kína Hírek

Partnereink

MTI hírek

 

Sóstó online

 

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye online