Nyíregyháza hírek

A területfejlesztés lesz a fő feladata a szabolcsi önkormányzatnak is

A területfejlesztés lesz a fő feladata a szabolcsi önkormányzatnak is

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlést Seszták Oszkár megyei elnök rendkívüli ülésre hívta össze a napokban, ahol a Megyei Területfejlesztési Tanács munkájáról is beszámoltak.
Teljesen átalakult a Megyei Önkormányzat feladata. Míg eddig intézmények fenntartásával foglalkozott, január elsejétől a terület-, térség-, vidékfejlesztés, valamint a munkahelyteremtés vált legfontosabb feladatává. Kovács Sándor, a megyei közgyűlés alelnöke szerint egy komplex, a teljes megyét átfogó, politikától független területfejlesztésre van szükség, aminek két fő területe a gazdaságélénkítés és a munkahelyteremtés- írja a retrofm.hu.

Seszták Oszkár elnök


A közgyűlésen a megyei önkormányzat 2012. évi költségvetésének koncepciója is napirendre kerül. A központilag biztosított 286 milliós keretet volt, aki  kifogásolta. Seszták Oszkár elmondta : jelenlegi hivatali létszám 21 fő, melyhez kapcsolódnak még a tisztségviselők, így a rendelkezésre álló forrás is ehhez a létszámhoz igazodik. A jövőben azonban további forrásbevonás is szükséges a Megyei Önkormányzatnak ahhoz, hogy a fejlesztési törvény által előírt feladatokat el tudja látni, de erre központilag már elkülönítettek egy 1,5 milliárdos keretet - hangsúlyozta Seszták Oszkár a sunshinefm szerint. Az önkormányzat 2012. évi költségvetésének koncepcióját végül 15 igen, 7 nem szavazattal és egy tartózkodással elfogadta a közgyűlés.

"2014-ig stratégiai tervezést kell folytatnunk. Fel kell mérni a megye adottságait, lehetőségeit és erre alapozva egy komoly tervezési folyamatot kell levezényelnünk, ehhez plusz forrásra lesz majd szüksége az önkormányzatnak" - nyilatkozta Seszták Oszkár megyeelnök.


-kt-

További hírek:

Nyíregyháza Online

 

Jogpontok

Ász Hírportál

Kína Hírek

Partnereink

MTI hírek

 

Sóstó online

 

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye online