Nyíregyháza hírek

A Tuzson János Botanikus Kert Nyíregyháza kiváló attrakciója - interjú Máté Endrével, a Nyíregyházi Főiskola rektorhelyettesével

A Tuzson János Botanikus Kert Nyíregyháza kiváló attrakciója - interjú Máté Endrével, a Nyíregyházi Főiskola rektorhelyettesével
Nemrégen írták alá azt az együttműködési szerződést, amelynek célja Nyíregyháza turizmusának fejlesztése. Máté Endre, a Nyíregyházi Főiskola Stratégiai és Tudományos Kutatási rektorhelyettese szerint a Tuzson János Botanikus Kert kiváló turisztikai attrakcióvá válhat a városban.

Máté Endre rektorhelyette és Csabai Lászlóné Nyíregyháza Megyei Jogú Város polgármestere

Máté Endre rektorhelyettes és Csabai Lászlóné Nyíregyháza Megyei Jogú Város polgármestere


- A Nyíregyházi Főiskola képviselőjeként hogyan vélekedik erről a megállapodásról?
- Ez egy kiváló lehetőség arra, hogy a városnak a turisztikai attrakciói igazából növekedjenek, és egy komplex program keretében egyre több vendéget tudjunk vonzani Nyíregyházára. A városon belül a Nyíregyházi Főiskola a botanikus kertje révén egy kiváló attrakció.

Máté Endre,

Máté Endre, a Nyíregyházi Főiskola Stratégiai és Tudományos Kutatási rektorhelyettese


- Miért gondolják így?
- Azért, mert csodálatos növénygyűjteménye van, mely óriási tudományos értéket képvisel. De a tudományos értéken túl nyilván a közérdeket is szolgálnia kell.

A Nyíregyházi Főiskola is aláírta az együttműködési szerződést

A Nyíregyházi Főiskola is aláírta az együttműködési szerződést


- Hogyan tudná szolgálni a közérdeket?
- A természettudományos nevelés, a környezettudományos nevelés érdekében ezeket a gyűjteményeket be lehet mutatni, valamint meg lehet tanítani annak az életmódnak, életformának a lényegét a lényegét, amely a fenntartható fejlődés alapját kell, hogy képezze.

MCOnet-Kovács Tünde

További hírek:

Nyíregyháza Online

Szólj hozzá a fórumon!

Jogpontok

Ász Hírportál

Kína Hírek

Partnereink

MTI hírek

 

Sóstó online

 

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye online