Nyíregyháza hírek

A város fontosnak tartja a nyíregyházi vízilabdasport jövőjét

A város fontosnak tartja a nyíregyházi vízilabdasport jövőjét
A napokban nagy port kavart a Nyíregyházi Aqua SE vízilabda egyesület ügye, amellyel kapcsolatban először a városháza sajtószóvivője adott ki közleményt.

Nyíregyháza MJV


"Megdöbbenve értesültünk arról, hogy a Nyíregyházi Aqua SE vízilabda egyesület, Nagykállóban kívánja megvalósítani, sportfejlesztési programját. Annak ellenére döntött így az egyesület, hogy a Sóstógyógyfürdők Zrt.-től minden szakmai segítséget megkapott, valamint, a program megvalósításához az általuk kért önerőt, az önkormányzat illetékes bizottságának februári döntése nyomán (2 millió forint) Nyíregyháza MJV Önkormányzata vállalta, és június 6-án az egyesület számlájára át is utalta. Az egyesület döntése azt eredményezheti, hogy a nyíregyházi vízilabdások edzéseiket ezen túl Nagykállóban tartják, nehézséget okozva ezzel a sportoló gyermekeknek és szüleiknek.

Nyíregyháza MJV önkormányzata a történések ellenére továbbra is fontosnak tartja, a nyíregyházi vízilabdasport jövőjét, és kész az együttműködésre mindazokkal, akik a gyermekek, a vízilabda sportág utánpótlás nevelését, és városunk érdekeit tartják szem előtt."

Pár napra rá a Fidesz-KDNP frakció is kiadott egy közleményt a témában, "Válasz az MSZP Nyíregyházi Frakciójának sajtótájékoztatóján elhangzottakra" címmel, amelyet alább közlünk:

Fidesz-KDNP


"A szocialisták az Aqua SE-vel kapcsolatos nyilatkozata teljes tájékozatlanságról, politikai rosszindulatról és amnéziáról árulkodik. Nagy László a gyerekeket és szüleiket próbálja felhasználni politikai haszonszerzésből, amelynek érdekében képes valótlanságokat állítani, tényeket elferdíteni és elhallgatni. Nagy László azt is elfelejtette közölni a városlakókkal, hogy az uszoda lefedését épp ők felejtették ki a Parkfürdő pályázatából, valamint arról sem szólt, hogy ha az eredeti tervek alapján készül el a medence rekonstrukciója, az sportolásra, vízilabdázásra alkalmatlan lenne. A Nyíregyházi Fidesz-KDNP frakció ezért felszólítja Nagy László frakcióvezetőt, hogy a jövőben tartózkodjon a Nyíregyháziak félrevezetésétől, és arra adjon inkább választ a város lakóinak, hogy az előző szocialista városvezetés, amelynek ő is tagja volt mikor lesz hajlandó bocsánatot kérni azokért a hibákért, a több milliárdos adósság teherért, amit itt hagyott a város nyakán.

Ugyanakkor leszögezzük frakciónk minden olyan kezdeményezést támogatott és támogat a jövőben is, amely a gyerekek sportolását segíti, így támogatjuk az uszoda lefedésének ügyét is. Az Aqua SE döntése előtt értetlenül állunk, hiszen az általuk megfogalmazott kéréseket a Nyíregyházi Önkormányzat maradéktalanul teljesítette, a vízilabdások cserbenhagyták a várost. Ezért azt kezdeményezzük, hogy a Nyírsuli keretein belül induljon el egy vízilabda szakosztály szervezése."


-kt-

Jogpontok

Ász Hírportál

Kína Hírek

Partnereink

MTI hírek

 

Sóstó online

 

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye online