Nyíregyháza hírek

Analóg óra egy digitális világban

Analóg óra egy digitális világban

Az analóg óra, azaz a hagyományos, számlapos óra mutatókkal egy olyan találmány, amely sosem megy ki a divatból, hiába élünk már hosszú ideje a digitalizáció korában, a digitális világban.

 

Állítólag a mai gyerekeknek már gondot okoz egy hagyományos számlapos óráról leolvasni azt, hogy mennyi az idő, a legtöbb iskolában a kijelzőkön, digitálisan jelenik meg az idő. Így ezt is készen kapják. Ez egyrészt elgondolkodtató, másrészt meg azt is jelenti, hogy aki a mai világban képes arra, hogy leolvassa, hogy mennyi az idő, az egy letűnt kor gyermeke?

 

Változások kora

 

Bízunk benne, hogy egyáltalán nem erről van szó, csupán csak arról, hogy egy olyan korszakban, amire a változás és "fejlődés" jellemző, lesznek dolgok, amelyek értékké válnak. Nem véletlenül azokból az órákból lesznek örök darabok, amikből. Nem véletlenül ér annyit egy-egy antik vagy vintázs karóra, amennyit, és nem véletlenül ma is hivatkozási alap a svájci óraműpontosság. 

 

Az idő múlását megmutatni érték. Analóg érték a digitális világban. Ehhez az értékhez hozzákapcsolódtak tulajdonságok, azaz egyfajta státuszszimbólummá váltak az analóg órák. És nem feltétlenül anyagi értelemben. Inkább arról szól, hogy vannak dolgok, amelyek mindig állandóak tudnak maradni és nem mennek ki a divatból: becsületesség, őszinteség, megbízhatóság, maximalizmus, precizitás, pontosság... és még sorolhatnánk.

 

Digitális és analóg óra egyben

 

Száp átmenetet képez nemcsak képletesen, hanem a gyakorlatban is az a karóra, amely digitális és analóg óra egyben. Ezek között az órák között megtalálunk olyan darabokat, amelyek kifejezetten elegánsak és rozsdamentes acélból készülnek, és sportos karórákat is.

 

Ez a fajta, elsősorban azért mégiscsak analóg órák azért kaptak egy kisebb, digitális kijelzőt is (és sokszor dátum jelzőt is), mert vannak olyan szituációk, amikor egyiket, vagy másikat leolvasni gyorsabb, egyszerűbb és praktikusabb. A legtöbb ilyen óra military típusú, azaz katonai karóra. Mind kialakításában, mind színeiben ezt a fajta életérzést tükrözik, ezért a legtöbb sötét, fekete, szürke, zöld árnyalatú, emellett vízállóak is szoktak lenni. 

 

Egy katonai férfi karóra többfunkciós, amely segít az eligazodásban is

 

Gyerekeknek is jó választás

 

Visszatérve arra a gondolatra, hogy a gyerekek nehezebben olvassák le ma az analóg óra számlapjáról az időt, ez a fajta digitális és analóg óra egyben kifejezetten alkalmas arra, hogy megtanulják az órát és a dátumokat. Ránéznek a számlapra, látják, hogyan állnak a mutatók - és közben leolvassák a digitális kijelzőt is. Azaz óhatatlanul és nem is tudatosan, de beépül nekik az információ. 

Ezeknek az óráknak a gyerekverziói könnyedebbek és könnyebbek is, valamint világos színekben is elérhetőek.  Bátran ajánljuk ezért az óra magabiztos ismeretéhez, megtanulásához nagyobbaknak!

 

Jogpontok

Ász Hírportál

Kína Hírek

Partnereink

MTI hírek

 

Sóstó online

 

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye online