Nyíregyháza hírek

Árvízkárosult gyerekek hétvégéje Nyíregyházán

Árvízkárosult gyerekek hétvégéje Nyíregyházán
Hetven edelényi árvízkárosult és különösen nehéz anyagi körülmények között élő gyereket látnak vendégül Nyíregyházán három napon keresztül a város első közösségi civil összefogással létrejött weboldalának alapítói és önkéntesei.

kertvárosért.hu


A háromnapos „nyaralást” a www.kertvárosért.hu ötletét és hetek óta tartó szervező akcióját követően számos helyi vállalkozás, nagyvállalat, a megyei múzeumok igazgatósága és a megyei közgyűlés összefogása követte. A tárgyi felajánlások mellett a „lelki adományok” is fontosak, ezzel magyarázza Bocskai Péter, a szervező

Múzeumok Éjszakája

kertvárosért.hu oldal alapítója a kezdeményezést. Hiszen olyan edelényi gyermekeket látnak vendégül, akik árvízkárosultak, vagy különösen nehéz anyagi körülmények között élnek.

Június 19-étől 21-ig igazi programkavalkád várja a gyerekeket. Szombaton a Megyei Múzeumok Igazgatósága a Múzeumok Éjszakájának valamennyi rendezvényére meginvitálta a kicsiket, s a látogatók jegybevételének egy részét is jótékonysági célokra fordítják majd.

Vasárnap a Lego várja őket egy rendkívüli gyárlátogatással, majd a Sóstói Múzeumfaluba mennek ebédelni. Ezt követően délután a Nyíregyházi Állatparkban ahol megtekinthetik az Ócenárium és a Zöld Piramis legújabb csodáit Gajdos László igazgató Úr idegenvezetésével.

Élményfürdő


Hétfőn felfrissülhetnek az Élményfürdő medencéiben, majd egy kiadós ebéd után a Palace Cinema következik,ahol az  Így neveld a sárkányodat című filmet nézhetik majd meg. A gyerekek indulás előtt még egy McDonalds-ba is ellátogatnak, és egy ajándék menü elfogyasztása után indulnak majd Hétfő délután vissza Edelénybe. A szervezők bíznak benne,hogy olyan ajándékot adhatnak ezzel a 3 napos kirándulással a gyerekek és ezáltal a családok számára,amely életre szóló emlékeket jelent.

Képek:www.kertvárosért.hu

-kt-

További hírek:

Nyíregyháza Online

Szólj hozzá a fórumon!

Jogpontok

Ász Hírportál

Kína Hírek

Partnereink

MTI hírek

 

Sóstó online

 

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye online