Nyíregyháza hírek

Az önkormányzat újjáélesztette Nyíregyházán az Idősügyi Tanácsot

Az önkormányzat újjáélesztette Nyíregyházán az Idősügyi Tanácsot
Hivatalosan is megalakult Nyíregyházán egy az önkormányzat mellett működő konzultatív, véleményező, javaslattevő testületként az Idősügyi Tanács.

NyíregyházaAz alakuló ülést követően dr. Kovács Ferenc polgármester, Kósa Tímea alpolgármester és a frissen megválasztott titkár, Fintor Károlyné tájékoztatta a sajtó képviselőit a részletekről.

Az Országgyűlés által elfogadott, az Idősügyi Nemzeti Stratégiáról szóló 81/2009. (X. 2.) számú Országgyűlési Határozatban megfogalmazott célok elérése érdekében a helyi önkormányzatok, tanácsadó, véleményező testületként Idősügyi Tanácsot hívhatnak életre.

Az ország több városában is jól működő Idősügyi Tanács dolgozik és segíti az önkormányzatok munkáját. Nyíregyházán is volt 2003 és 2008 között ilyen tanács, de az előző városvezetés nem tudott maradéktalanul élni a lehetőséggel, annak tevékenysége, aktivitása az elmúlt években folyamatosan csökkent, majd a tanács felbomlott. Most újraélesztették a szervezetet, amihez az Országos Idősügyi Tanács is felajánlotta a segítségét.


-kt-

Jogpontok

Ász hírek

Dubai Hír

Kína Hírek

Partnereink

MTI hírek

 

Sóstó online

 

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye online