Nyíregyháza hírek

Dekoratív falminták DIY kivitelezőknek Mire jó egy ecset és egy festőszalag?

Dekoratív falminták DIY kivitelezőknek Mire jó egy ecset és egy festőszalag?

Ha unod már az otthonod hangulatát, a legolcsóbb és legegyszerűbb módja a frissítésnek, ha kifested a falakat. A belső felületek átszínezésével az egész lakás hangulata megváltozik, utat engedve a személyiségednek. Adunk néhány tippet, amivel magad is megújíthatod az életteredet.

 

Ha már túlnőttél az otthoni dizájnon, adj teret a személyiségednek, hadd ragyogjon vissza a falakon! A ma elérhető DIY technikák látszólag végtelen sorával könnyedén újraszabhatod a szobád kinézetét különösebb felfordulás nélkül. Bemutatunk néhány újítást, amit haza csempészhetsz egy egyszerű ecset és egy festőszalag segítségével.

Könnyen kialakítható és vagány, ha geometrikus formát festesz

1. Stencilek

DIY-rajongók, eljött a ti időtök! A falragasztás a legegyszerűbb és legkönnyebb módja, hogy kifinomult mintákat varázsoljunk otthonunkba és ehhez ne kelljen egy szakembert megfizetnünk. Rendelj egy sablont a netről – vagy készítsd el a sajátodat –, és mélyedj el egy délután szeretett tevékenységedben! Ha esetleg nem jönnének az ötletek, a keress rá a neten! Csak vigyázz, hogy a végén tudj választani a túlcsorduló ötletekből és kínálatból!

 

2. Harlequin

A klasszikus harlequin minta azonnal mozgalmassá teszi az életteret, ráadásul egyformán jól mutat  konyhában, hálóban vagy egy óvodában. Ha kifinomultabb hangulatra vágysz, válassz finomabb kontrasztú színeket! Ne ijesszenek el a kontúrok, a színhatárokat könnyen tudod tartani egy jó minőségű festőszalag alkalmazásával!

 

3. Metál fény

Egy igazi agyeldobós miliőhöz pontosan a metál fényre van szükséged, ami egyszerre elegáns, letisztult és vagány. Ráadásul variálhatod kedved szerint: betöltheted vele az egész teret, vagy csak egy-egy részletre szorítkozva adhatsz karaktert a helyiségnek. 

 

4. Csíkok

Íme egy újabb minta, aminek tökéletes megalkotásához alapvető és elengedhetetlen segédeszközöd lesz a festőszalag. Ez esetben is fontos, hogy jó minőségűt válassz, különben nem lesz egyenletes a színek kontrasztja. Évtizedek jöhetnek, mehetnek, a csíkos falad mindig emlékezetes lesz azok számára, akik egyszer megpillantották. Ráadásul végtelen variációja közül választhatod ki a számodra megfelelőt. A vékony, finom csíkok textúrát és látványosságot adnak, míg a nagy, merész kontrasztok erőteljesen meghatározzák a teret.

 

5. Pöttyös

Ha nem vagy egy megrögzött DIY kreátor, de eldöntötted, hogy felrázod a szobádat téli álmából, íme egy olyan megoldás, amit minden bizonnyal te is gond nélkül tudsz majd kivitelezni. Egy pöttyös fal káprázatos stílusról tanúskodik. Pofonegyszerű a festése, emellett azonnali és életre szóló hatást lehet vele elérni. Ha kicsit kószára hagyod a pöttyök vonulását, a gyerekszobában is remekelhetsz vele. 

 

Jogpontok

Ász Hírportál

Kína Hírek

Partnereink

MTI hírek

 

Sóstó online

 

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye online