Nyíregyháza hírek

Egyszerű követelmények targoncavezetői tanfolyamra való jelentkezéshez

Egyszerű követelmények targoncavezetői tanfolyamra való jelentkezéshez

A kereskedelemben az árumozgató gépek nélkülözhetetlenek, az áru és a raktár méreteitől függően többféle méretben találhatóak meg.

 

Ahhoz, hogy valaki hajthassa őket targoncavezetői tanfolyam elvégzése szükséges. Amennyiben Ön is szeretne ilyen munkakörben dolgozni, feltétlenül be kell fejeznie egy ilyen kurzust, mivel az árut a szállítás és az átvételt követően szakszerűen kell elhelyezni. A jogosítvány és az államilag elismert szakképesítő bizonyítvány kiváltható a targoncavezetői tanfolyam befejezését követően, természetesen meghatározott térítés ellenében. Ha Ön rendelkezik ilyen okmánnyal, jelentősen megnő az esélye arra, hogy sikeresen elhelyezkedjen a munkaerőpiacon vagy pedig feljebb emelkedjen a cégénél a ranglistán.

 

A raktárak mellett szükséges ilyen jellegű munkavégzés az építőiparban és a logisztikában is, tehát a kínálat a munkakör betöltésével kapcsolatban adott. A targoncavezetői tanfolyamon való részvételhez nem kell semmilyen különösebb képesség, elegendő, ha a jelentkező már betöltötte a 18. életévét és orvosilag alkalmas erre a munkavégzésre. Ez utóbbit természetesen igazolni kell a megfelelő szervek által kiadott dokumentummal. A targoncavezetői tanfolyam előfeltétele továbbá az, hogy aki el akarja végezni, legalább nyolc osztályos végzettséggel rendelkezzen.

 

Maga az oktatás két részből, elméletből és gyakorlatból áll. A targoncavezető tanfolyam tárgyai legtöbb esetben a gépkezelők általános ismeretei és a targoncavezetők speciális feladatai. Napjainkban igen erős a felnőttképzés, épp ezért bármely életkorban lehet jelentkezni a targoncavezető tanfolyam mellett, más munkavégzésre feljogosító képzésekre is, ezáltal át lehet kerülni alacsonyabb fizetési kategóriából magasabba. A targoncavezető tanfolyam általában 60 órás képzést feltételez, ebből legtöbbször jelentősen több megy el a gyakorlati oktatásra, amelynek során az oktatók felhívják a figyelmet minden fontos aspektusra, nagy hangsúlyt helyezve a munkavédelmi előírások betartásának nélkülözhetetlen voltára.

 

Jogpontok

Ász Hírportál

Kína Hírek

Partnereink

MTI hírek

 

Sóstó online

 

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye online