Nyíregyháza hírek

Elfogadták a költségvetést; Tarifaemelés a Szabolcs Volánnál

Elfogadták a költségvetést; Tarifaemelés a Szabolcs Volánnál
A költségvetésről és a Polgármesteri Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzatáról is tárgyalt a képviselőtestület csütörtökön Nyíregyházán. A nyílt ülésen 12 napirendet vitattak meg, zárt ülésen további 3 napirendről tárgyaltak a képviselők.

nyíregyháza

Február 10-én ismét összeült Nyíregyháza Közgyűlése


Elfogadta a városi idei költségvetését Nyíregyháza képviselő-testülete.A költségvetés bevételi oldala 43,3 milliárd, a kiadási pedig 43 milliárd forint, amihez társul egy 6,9 milliárdos hiány, aminek lefaragása szigorú gazdálkodást tesz szükségessé, az elvonások valamennyi területen jelentkeznek. Változik az önkormányzati fenntartású intézmények finanszírozása is, melynek végleges mértéke egy gazdasági átvilágítás után dől el.

Dr.Kovács Ferenc

Dr.Kovács Ferenc polgármester a Szennyvízprojekt fejleményeiről is beszámolt


A közgyűlés MSZP frakciója szerint Nyíregyháza költségvetése nemcsak a megszorítások, hanem az ellehetetlenülés költségvetése is. Nagy László az MSZP frakcióvezetője kifejette: a költségvetés számos ponton nagyon komoly visszalépést jelent, az intézményrendszer működtetésére fordított forrásokban is, aggódva figyelik, hogy a tartalékba helyezett pénz mennyire lesz elég.

közgyűlés

Elfogadták a költségvetést a Közgyűlésen


A tegnapi közgyűlésen döntöttek a Szabolcs Volán helyi tarifáinak módosításáról is.
Általános tarifaemelés lesz 2011. március 1-jével a helyi autóbusz -közlekedés díjaiban, a díjemelés mértéke 15 és 23 % közötti. Az áremelést a csökkenő utasszámmal és normatívákkal indokolja a társaság. Az előterjesztést 18 igen szavazattal 2 tartózkodás mellett fogadta el a képviselőtestület.

A Fidesz frakció

A Fidesz frakció szerint átgondolt, reális költségvetést mutattak be


Forrás: www.nyiregyhazinaplo.hu, retrofm.hu


-kt-

További hírek:

 

Nyíregyháza Online

Jogpontok

Ász Hírportál

Kína Hírek

Partnereink

MTI hírek

 

Sóstó online

 

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye online