Nyíregyháza hírek

Erősítené a kapcsolatrendszert az izraeli nagykövet

Erősítené a kapcsolatrendszert az izraeli nagykövet
Nyíregyházára érkezett az izraeli nagykövet. Aliza Bin-Noun első alkalommal  tett látogatást a szabolcsi megyeszékhelyre. Utazásának célja, hogy erősítse az üzleti és kulturális kapcsolatokat Magyarország és Izrael között. Délelőtt érkezett az izraeli nagykövet Nyíregyházára. Aliza Bin-Noun-t a megyeszékhelyen elsőként  Csabai Lászlóné fogadta a Városházán.
A  diplomata először a munkájáról számolt be. Elmondta, két éve dolgozik Budapesten, 2009-től pedig a nagyköveti tisztséget is betölti. Nyíregyházára ezért jött, hogy feltérképezze,  a keleti országrész milyen kapcsolatokat ápol a zsidó állammal, milyen kulturális és üzleti kapcsolatok alakultak ki.

Csabai Lászlóné
röviden bemutatta az izraeli vendégnek Nyíregyházát. A megyeszékhely testvérvárosi kapcsolatrendszert épített ki Kyriat Motzkin-nal, ennek köszönhetően több delegáció járt már az izraeli településen. A nyíregyházi beruházásokról szót ejtve kifejtette, több izraeli vállalkozó látott már fantáziát a keleti országrészben, ennek köszönhetően épült meg a pláza is.

A nagykövet úgy látja erősíteni lehetne a két ország közötti kapcsolatrendszert, mind gazdasági, mind kulturális területen. Ezért is örült annak, hogy a nyíregyházi néptáncfesztiválon izraeli művészek is fellépnek. A diplomatát  az egyetemista lánya kísérte el, aki részt vett a polgármesteri fogadáson is. Aliza Noun-Bin a Világok tánca előadást is megnézi ma este a Kossuth térten, amely  21:00 órakor kezdődik a Kossuth téren.            

Forrás: nyiregyhazinaplo.hu/Z. Pintye Zsolt

-kt-

További hírek:

 

Nyíregyháza Online

Szólj hozzá a fórumon!

Jogpontok

Ász Hírportál

Kína Hírek

Partnereink

MTI hírek

 

Sóstó online

 

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye online