Nyíregyháza hírek

Európai Hulladékcsökkentési Hét Nyíregyházán

Európai Hulladékcsökkentési Hét Nyíregyházán

November 19-27. között az Európai Hulladékcsökkentési Héten a Környezeti Tanácsadó Irodák Hálózatának tagszervezetei kereken hatvan akciót szerveznek. Az E-misszió Természet- és Környezetvédelmi Egyesület az alábbi akciókat valósítja meg Nyíregyházán a program keretében.

Európai Hulladékcsökkentési Hét Nyíregyházán

Európai Hulladékcsökkentési Hét Nyíregyházán

 


Tegyünk együtt a kevesebb csomagolási hulladékért!

Segítünk megtalálni a háztartásban keletkező csomagolási hulladék mennyiségének csökkentési módjait. A „vízbárba” egy palackban el is hozhatod a csapvizedet otthonról ugyanis vízteszterrel közösen összehasonlítjuk, hogy valóban megalapozott-e, hogy a saját csapvized helyett a hatalmas szemetet okozó PET csomagolású vizet választod nap, mint nap.  2016. november 25. 14:00-18:00 Kosár Ház (Nyíregyháza, Dózsa Gy. u. 38.)

 

 „Nem kérek szórólapot!” matrica Nyíregyházán

Spóroljunk a papírhulladékkal!
Reklámok, szórólap? Köszönöm, nem kérek!

Tele van a hócipője a postaládába dobott nem kívánt reklámanyagokkal? Keresse fel ezen a héten tanácsadó irodánkat (4400 Nyíregyháza, Malom u. 18/a.), ahol „Nem kérek szórólapot!” matricát vehetnek át a címzés nélküli hirdetések ellen. Ezzel az egyszerű kis címkével bizony jelentősen csökkenthetjük a papírhulladék mennyiségét.


Takaríts környezetbarát tisztítószerekkel!

Segítünk megismerni, mikre cserélheted le a háztartásodban fellelhető mérgező anyagokat, tisztítószereket. (pl. mosószóda, gesztenye, eset, hamulúg…). 2016. november 23. 18:00 E-misszió Egyesület (Nyíregyháza, Malom u. 18/a.)

komposztáljunk Nyíregyházán

Mindent a komposztba, amit lehet!
A konyhától a kertig: Mindent a komposztba, amit lehet!

Társasházaknál gyakran nem tudják megoldani, hogy a konyhai és kerti szerves anyagokat komposztálhassák, azaz újrahasznosíthassák. A Kosár Házban már 1 éve működik a közösségi komposztáló, melyet bemutatunk és egy előadás keretében az érdeklődők betekintést nyerhetnek a komposztálás rejtelmeibe. Kiszámoljuk, hogy egy hét alatt, vajon mekkora azon szerves anyagok mennyisége, ami a koposztálókba is kerülhetne a vegyes hulladékot tartalmazó kuka helyett. 2016. november 24. 18:00 Kosár Ház (Nyíregyháza, Dózsa Gy. u. 38.)

 

mconet

 

Jogpontok

Ász hírek

Dubai Hír

Kína Hírek

Partnereink

MTI hírek

 

Sóstó online

 

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye online