Nyíregyháza hírek

Fidesz: cél a nemzedékekre szóló, időtálló alkotmány

Fidesz: cél a nemzedékekre szóló, időtálló alkotmány
2011. február 17.-én csütörtökön a nyíregyházi Fidesz irodában tartott sajtótájékoztatót Kozma Péter és Dr. Karakó László országgyűlési képviselő "Az Új Alkotmány koncepciója" címmel.

Karakó


Nincs alkotmányozási kényszer, egy új alaptörvény megalkotását a kor és a társadalmi elvárások teszik szükségessé – mondta Kozma Péter Fideszes országgyűlési képviselő, az Alkotmány-előkészítő eseti bizottság tagja csütörtöki tájékoztatóján.

A képviselők arról is beszámoltak, aznap zárult le az alkotmány koncepciójának vitája és a következő hetekben alakul ki az alaptörvény végleges formája.  Ehhez kikérik az

Kozma Péter,

állampolgárok véleményét is, mivel minden választó kap egy 12 kérdésből álló kérdőívet és az ezekre adott válaszokat felhasználják az alkotmány megírásakor. Az új nemzeti alkotmányt két hónap múlva fogadhatja el a parlament.

Várják a pártok normaszövegeit és  alkotmánytervezetét, mert azt szeretnék, ha nemzedékekre szóló, időtálló alkotmány születne 2011-ben. Az Alkotmány zárszavazása április 18-án lesz és új elemként az alaptörvény szabályozná a közpénzek felhasználását és az államadósság mértékét


Forrás: sunshinefm.hu, nyiregyhazinaplo.hu-kt-

További hírek:

 

Nyíregyháza Online

 

Jogpontok

Ász Hírportál

Kína Hírek

Partnereink

MTI hírek

 

Sóstó online

 

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye online