Nyíregyháza hírek

Fidesz: Rendet, nyugalmat vidéken!

Fidesz: Rendet, nyugalmat vidéken!
Ezzel a címmel tartott sajtótájékoztatót a nyíregyházi Fidesz irodában  Dr. Vinnai Győző kormánymegbízott,  országgyűlési képviselő, valamint Lakatosné Sira Magdolna  országgyűlési képviselő, az   Ifjúsági, szociális, családügyi és lakhatási bizottság tagja.

Dr. Vinnai Győző

Sajtótájékoztatót tart a nyíregyházi Fidesz irodában  Dr. Vinnai Győző kormánymegbízott,  valamint Lakatosné Sira Magdolna  országgyűlési képviselő


Dr.Vinnai Győző elmondta, szigorította a Büntető Törvénykönyvet az Országgyűlés hétfőn este, amikor 280 igen szavazattal, 40 nem mellett elfogadott 2 módosítást.A törvénymódosítás létrehoz egy új büntetőkategóriát is, amely a "közbiztonsági tevékenység jogellenes szervezése" alcímet kapta. Ennek lényege, hogy a másokban riadalmat keltő, közbiztonság vagy közrend fenntartására irányuló tevékenységet szervezők két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendők.

Dr.Vinnai Győző,

Az állam erőszak monopóliumát nem veheti át más - véli dr.Vinnai Győző"Az állam senkivel nem osztozik a rendfenntartás jogán" - mondta Vinnai Győző, aki szerint a Fidesznek nem érdeke, hogy feszültséget szítson, ezt az ellenzék, főként a Jobbik teszi.  Mint Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kormánymegbízott elmondta, mindent meg fognak tenni, hogy a többség és a kisebbség együttélésének a helyes módját megtalálják. 3 mód vezet szerintük kiúthoz: 1. oktatás, szakképzés, 2. munkára ösztönzés, közmunka,3.és az emberi méltóság tiszteletben tartása.

Dr.Vinnai Győző, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye kormánymegbízottja és Lakatosné Sira Magdnola

Vinnai Győző Lakatosné Sira Magdolna országgyűlési képviselővel tartott sajtótájékoztatót

Lakatosné Sira Magdolna elmondása szerint a 2006-os évi LII-es, polgárőrségről szóló törvbény módosítása is a Parlament elé került hétfőn. Az egyik fontos feltétel lesz a jövőben, hogy a polgárőrséget senki ne keverhesse össze a rendőrséggel. Nem viselhetnek a polgárőrök olyan ruhát, ami megtévesztésre ad okot, semmiféle rendfokozatot nem használhatnak, és a járműveiken is csak a hivatalos, Polgárőrség felirat szerepelhet.MCOnet-Kovács Tünde


További hírek:

Nyíregyháza Online

Jogpontok

Ász Hírportál

Kína Hírek

Partnereink

MTI hírek

 

Sóstó online

 

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye online