Nyíregyháza hírek

Foglalkoztatási együttműködésekről tanácskoztak Nyíregyházán

Foglalkoztatási együttműködésekről tanácskoztak Nyíregyházán

Nyíregyházán, a Megyeházán  tatottak fórumot a „Foglalkoztatási együttműködések Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében” című projekttel kapcsolatban.

A Megyeháza Bessenyei Nagytermében tartottak tájékoztatót a projektről


A „Foglalkoztatási együttműködések Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében” című projekt összköltségvetése 2,593 milliárd Ft, mely 100 % intenzitású vissza nem térítendő támogatásból áll. Fizikai befejezésének tervezett napja: 2021.05.31. A projektet konzorciumban valósítja meg a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatallal. A projekt célja a foglalkoztatás-fejlesztési helyzetelemzésen alapuló megyei szintű stratégia megalkotása, mely mentén képzési és foglalkoztatási programok valósíthatók meg az álláskereső hátrányos helyzetű és inaktív személyek munkaerő-piaci integrációja érdekében. A projekt célja, hogy a foglalkoztatási paktum létrejöjjön és a megyei álláskeresők közül minimum 2500 fő vegye igénybe a projekt keretében kialakított munkaerő-piaci szolgáltatásokat.

 Seszták Oszkár, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés elnöke

Seszták Oszkár, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés elnöke mondott köszöntő beszédet
A résztvevők a Megyeháza Bessenyei Nagytermében ünnepélyes projekt nyitó rendezvény keretében tájékoztatta a nyilvánosságot a célokról és a projekt főbb tevékenységeiről. A rendezvényen többek között megjelent és beszédet tartott Seszták Oszkár, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés elnöke,  és dr Odrobina László a Nemzetgazdasági Minisztérium Szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára is. A projket következő mérföldkövéig (2017.03.01) a munkáltatói igényfelmérések, foglalkoztatási stratégiák, együttműködések, paktumszervezet létrehozása valósul meg.


Fotó és Forrás: Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal

Jogpontok

Ász hírek

Dubai Hír

Kína Hírek

Partnereink

MTI hírek

 

Sóstó online

 

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye online