Nyíregyháza hírek

Gyorsan, hatékonyan a reptéren

Gyorsan, hatékonyan a reptéren

Repülni szeretünk, a repülésig eljutni már annál kevésbé. Hurcolkodás a terminálig, hosszú sorok a pultoknál és beszállásnál – idegőrlő tud lenni! Mutatunk három tippet, ami sokat javít a helyzeten.

Bárcsak gyorsabban és zökkenőmentesebben lehetne eljutni otthonunktól a repülőgép ajtajáig! Sokan morfondírozunk ezen, amikor bőröndökkel megpakolva próbálunk felférni a tömött buszra, és amikor meglátjuk a check-in pult előtt kígyózó, végeláthatatlan sort. Néhány fondorlatos megoldással azonban sok időt spórolhatunk a stresszmentes utazás érdekében.

Reptéri parkolás

Nincs annál nagyobb kényelem, mint amikor saját autónkkal érkezünk a Ferihegy reptér területére. Nincs zsúfolt tömegközlekedés, nincs elkéső és drága taxi, nincs idegeskedés: a saját tempónkban vezetve, egy kamerarendszerrel és rendszám felismeréssel is védett parkolóba befordulva valóban egész máshogy indul a távollét!

Ha fontos, hogy időt spóroljunk, válasszuk a terminálhoz viszonyítva a legközelebbi parkolóhely kényelmét! Így gyakorlatilag néhány lépéssel már bent is vagyunk az épületben. Ferihegy Prémium Parkoló övezete az induló- és az érkező szintekre is kiterjed, több mint 100 autót képes befogadni. Díjai időintervallumok alapján alakulnak, így akár indulás előtt, a Liszt Ferenc reptér honlapján tájékozódhatunk a pontos összegről, valamint az online foglalási szolgáltatással előre biztosíthatjuk helyünket. Csak bekanyarodunk a reptérre, leállítjuk autónkat a terminál ellett, és bent is vagyunk az épületben – mindössze néhány perc alatt!

Profi időzítés

 

Lőjjük be profin hogy mikor érkezünk a reptérre

 

Régebben sokan órákkal a csomagfeladás megnyitása előtt a terminálban voltak, így a később jövők úszták meg az idővesztést, mára azonban megfordult a helyzet. Mindenki az utolsó pillanatban esik be a reptérre, és a feltorlódott tömegben, egyre idegesebben igyekszik előrébb jutni. Mi érkezzünk időben – nem túl korán, de nem is késve, hogy a check-in pultnál elsők lehessünk. 

Elsőbbségi beszállás és első osztály 

A csomagfeladásnál kialakuló tumultust kevesen viselik jól. Ha sürgős az utunk, és nem akarunk 20-30 percet sorban állással tölteni, válasszuk a külön check-in pulttal járó első osztályt. A jegy ára magasabb lesz, de jó eséllyel pár pillanat alatt letudjuk a bőröndök feladását – nem is beszélve a nagyobb repülési kényelemről!

Az elsőbbségi beszállás a kapu megnyitásakor jön jól: a repülőgépre váró utasok hada előtt, lazán és gyorsan feljuthatunk a fedélzetre. Így, mire mindenki felszáll és elhelyezkedik, nekünk bőven marad időnk néhány fontos telefont, sürgős emailt elintézni.

 

Jogpontok

Ász Hírportál

Kína Hírek

Partnereink

MTI hírek

 

Sóstó online

 

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye online