Nyíregyháza hírek

Három kihagyhatatlan öntapadó megoldás otthonra

Három kihagyhatatlan öntapadó megoldás otthonra

Ma már rongálás, barkácsolás nélkül is kivitelezhető a rögzítés, akár könnyű, akár nehéz tárgyakról van éppen szó. Mivel nem mindenki aranykezű ezermester, ezek a villámgyors megoldások sokaknak fontosak lehetnek.

A gyerekek kedvence, a gyurmaragasztó

 

Sokszor nem kellemes, ha fúrni kell a falat, majd tiplit beszúrni, szögelni, mivel régebben így kerülhetett fel egy falióra, vagy kép.

Aki bérelt lakásban lakik, az jól ismeri ezt a problémát: ügyelni kell a falra, és ha már lyukasztunk, kiköltözés előtt mindenképpen vissza kell javítani a fúrt lyukakat.

Sokkal kényelmesebb, ha csak egy kis ragasztó gumit kell használnunk a tárgyak felhelyezésére, amely egyébként szinte mindenhonnan nyomtalanul jön le. A faliképek, poszterek kirakásának - például a gyerekszoba dekorálásának - ez tökéletes módszere. Végleg elfelejthetjük a glettelést!

A ragasztógyurma meglepően komoly tartó erővel bír, persze egy nehezebb faliórát már ne bízzunk rá, de egy könnyebb műanyag szerkezetet például megtart pár lapocska.

 

Örök barátunk, a post-it

 

Az irodában, de odahaza is nagyon praktikusak az öntapadós termékek, amelyek ide-oda helyezhetők, és miután elvesztik aktualitásukat, azonnal eltüntethetők.

Az öntapadós lapocskák, azaz post-itek szinte nélkülözhetetlenek. Érdemes használnunk őket, ha igazán szem előtt akarjuk tartani a fontos tennivalókat.

Az olyan családokban, ahol több gyerek van, egész biztos, hogy csak úgy sorjáznak az apróságnak tűnő, de az érintetteknek fontos feladatok napról napra - a post-itek pedig remek emlékeztetők.

A színes papírlapok a munkában is jók, mert élénk megjelenésükkel vidámabbá teszik az általában neutrális fehér-szürke-kék-fekete alapszínű iroda belsőket. Érdemes kicsi cetliket használni, és nem nagy lapokat - a papír takarékosság jegyében - hiszen általában csak pár szót írunk a post-itekre, és amint ‘lejártak’, azonnal kidobjuk őket.

 

Post-it felragasztva a homlokra

 

Egy igazi újdonság - tépőzáras öntapadó szalag

 

De ma már sokkal érdekesebb fejlesztések is vannak e téren, amelyek nem egyszeri, hanem akár több ezerszeres felragasztást és levételt is kibírnak.

Érdemes kipróbálni például a tépőzáras szalagokat. A bárhova feltapasztható kis tépőzárakkal tárgyakat rögzíthetünk ideiglenesen és egyben biztonságosan.

Ahol ezek a szalagok igazán hasznosak tudnak lenni, az többek közt a kábelek helyhez kötésének területe. Sokan otthon dolgoznak, és ehhez számos irodagépet működtetnek. De a multimédiás berendezéseknél is elkel a kábel rendezés. A számítógépekhez és más berendezésekhez tartozó zsinórokat már csak a balesetveszély miatt is el kell tenni az útból, ha pedig kimondottan sok kábel fut, akkor azokat profin kell kezelni. Erre célzott megoldás ez az öntapadó és egyben tépőzáras szalag.

 

Jogpontok

Ász Hírportál

Kína Hírek

Partnereink

MTI hírek

 

Sóstó online

 

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye online