Nyíregyháza hírek

Helyi természeti értékek és termékek a Vidor Fesztiválon

Helyi természeti értékek és termékek a Vidor Fesztiválon
2010. augusztus 27 - szeptember 3. között Nyíregyházára a VIDOR Fesztiválra érkezik az E-misszió Természet- és Környezetvédelmi Egyesület, a Felső-Tisza Alapítvány és a Magyar Természetvédők Szövetsége (MTVSZ) összefogásával rendezett, helyi természeti értékeket és termékeket, valamint fenntartható viselkedésmintákat népszerűsítő rendezvénysorozat.
A szervezők a környék természeti szépségeiről, érdekességeiről szóló tájékoztató anyagokkal, valamint természetes anyagokból készített ajándék- és használati tárgyakkal is várják az érdeklődőket. Az ismeretterjesztő sátorban továbbá olyan népi játékokat lehet kipróbálni, mint a pörgettyű, vagy a kereplő sáska.

e_misszio_a_vidoron_745_20100828233606_888.jpg


Helyi természeti értékek és termékek a Vidor Fesztiválon

A 15 állomásos rendezvénysorozattal, iskolai kiállításokkal és bemutató órákkal, illetve az önkormányzati képviselők megkeresésével éppen ezért arra hívjuk fel a figyelmet, hogy környezettudatos viselkedéssel mindenki hozzájárulhat hazánk természeti területeinek és értékeinek megőrzéséhez. A partnerszervezetek együttműködésével

e_misszio_a_vidoron2_932_20100828233606_123.Helyi természeti értékek és termékek a Vidor Fesztiválon

és az Európai Unió támogatásával a  rendezvényeken arra világítunk rá, hogy Magyarország számos, nemzetközi szinten is egyedülálló természeti élőhellyel, növény- és állatfajjal rendelkezik, melyek hasznos és értékes kikapcsolódási lehetőséget nyújthatnak számunkra. Emellett arra buzdítunk mindenkit, hogy kikapcsolódásra, üdülésre a közeli természeti területeket válasszuk, és védjük is azokat. Utazásaink során részesítsük előnyben a környezetbarát közlekedési lehetőségeket: sétáljunk, kerékpározzunk, vagy használjuk a közösségi közlekedést. Bemutatjuk továbbá, hogy a helyi gazdálkodók, kézművesek, kereskedők természetes alapanyagokból készített termékeinek megvásárlásával aktívan lehet segíteni a természeti értékek fennmaradását.

Forrás: e-misszio.hu

-kt-

További hírek:

 

Nyíregyháza Online

Jogpontok

Ász Hírportál

Kína Hírek

Partnereink

MTI hírek

 

Sóstó online

 

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye online