Nyíregyháza hírek

Hogy etesd a cicád?

Hogy etesd a cicád?

Egy cicát kényeztetni kell, főleg télen. De hogyan ne kényeztesd el úgy, hogy közben a kedvében jársz? Ehhez adunk néhány jó tanácsot.

 

Mi jár a macsek fejében? Leginkább az evés

 

A férfiakhoz a gyomrukon keresztül vezet az út….a cicákhoz is legfőképpen. A macska mélyen belül egy vadállat, aki magának vadássza le eledelét. Amióta háziállatként tartjuk, macskaeledelt teszünk elé, jobbnál jobb falatokkal járunk a kedvében, de azért a vadászösztön megmarad. Ugyan a pocakja tele van, a vadászat öröméről biztosan nem fog lemondani. Ne lepődj meg, ha kisegérrel, vagy kismadárral lep meg, sőt dicsérd meg, hiszen úgy ahogy te is a kedvében akarsz járni, ő is örömet akar szerezni neked. Csak ő így tud, hogy neked adja a zsákmányát.

 

A macska etetése változó attól függően, hogy mekkora a macska táplálékszükséglete és ez élete során változik. A kiscicák gondozása során figyelj arra, hogy kifejezetten nekik kifejlesztett cicaeledelt adj, és naponta többször etesd meg. A kiscicák etetésénél próbálj kialakítani egy rendszert, igyekezz mindig hasonló időben enni adni neki és mindig ugyanoda tedd a tálját. Eleinte érdemes egy tálcára tenni a tálkákat, mert amíg picik a cicák, addig gyakran előfordul, hogy kikotorják az eledelt a tálból.

 

A tehéntej a bociknak felel meg

 

Ha annyira pici a cica, hogy még nem eszik eledelt, tejet semmiképpen ne adj neki, mert az újszülött cicák gyomra nem képes feldolgozni a tehéntejet. Adj neki macska tápszert, macskatejet, amellyel kapcsolatban érdemes állatorvossal konzultálni.

 

A kiscicáknak speciális étrend való

 

A cica etetésnél is fontos odafigyelni a mértékletességre, mert ha egy lustább cicád van, aki inkább otthon henyél és nem szereti a sok mozgást, akkor hajlamos lesz az elhízásra. A macska táplálkozásában is fontos szerepe van a változatosságnak, amelynek könnyen eleget tudsz tenni, ha száraz és nedves eledellel eteted, különböző összetétellel. Vannak macskák, akik válogatósak és nem esznek meg akármilyen macskaeledelt. Törekedj arra, hogy száraz eledelt mindenképpen fogyasszon, mert azt többet kell rágnia, ezáltal a fogait is tisztán tartja. A fogak tisztántartása azért fontos, mert így megelőzhetők a szájbetegségek, mint a fogínygyulladás.

 

Jogpontok

Ász Hírportál

Kína Hírek

Partnereink

MTI hírek

 

Sóstó online

 

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye online