Nyíregyháza hírek

Ifjúságpolitikai stratégiát dolgozott ki a Fidelitas

Ifjúságpolitikai stratégiát dolgozott ki a Fidelitas
"Beszéljünk róla!" címmel tartottak pénteken sajtótájékoztatót a nyíregyházi Fidesz irodában a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Fidelitas képviselői.

Fidelitas

A megyi Fidelitas sajtótájékoztatója a Fidesz irodában

 

Belicza László, a Fidelitas megyei elnöke köszöntötte a sajtó résztvevőit, majd bemutatta az Új Nemzedék Program vitairatot, melyet Navracsics Tibor kezdeményezésére dolgoztak ki. A stratégia a fiatalok mindennapjait érintő problémákra szeretne választ adni. Helyzetelemzéssel kezdődik, és öt jelentős témát dolgoz fel, többek között a munkaügyi helyzet romlására és a demográfiai folyamatok változására is kitér - hangsúlyozta Szitár Szabolcs megyei alelnök.

Belicza László

Belicza László, a Fidelitas megyei elnöke mutatta be terveiket

 

A Fidelitas megyei elnöke elmondta, megoldásokat is kínálnak a problémákra. Ilyen például a gyakornok képző, amelybe különböző civil szervezeteket is bevonnának. A Mobil Café egy különleges busz, amely a településeken közösségépítő szerepet töltene be. A "Ne tévézz!" akció az általános és középiskolások rossz televíziózási szokásai miatt kerülne bevezetésre.

vitairat

A vitairat 2009 végén készült el

 

A tervek szerint bevezetnék a ''Tiszta buli" minősítést a szülők megnyugtatására, melyet azok a szórakozóhelyek kapnának, ahol biztosan nem fognak a fiatalok kábítószert fogyasztani.Tervezik az Új Nemzedék kártya bevezetését, mely alanyi jogon járna a közösség javára végzett tevékenységekért, mint véradás, ároktisztítás, szemétszedés. Az ennek révén gyűjtött pontok utazási kedvezményre, tankönyvvásárlásra, múzeumlátogatásra jogosítanának.


Kovács Tünde

További hírek:

 

Nyíregyháza Online

Szólj hozzá a fórumon!


Jogpontok

Ász Hírportál

Kína Hírek

Partnereink

MTI hírek

 

Sóstó online

 

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye online