Nyíregyháza hírek

Irodaházak az ezredfordulón

Irodaházak az ezredfordulón

Nyüzsgő, élettel teli, modern, innovatív irodaházak, környezettudatos, energiahatékony kialakítások, színes megoldások, közösségi terek, high-tech eszközök mindenhol – ilyen egy irodaház az ezredfordulón.

Dinamikusan fejlődő startupok és szárnyaikat próbáló szabadúszók, induló vállalkozások, kis cégek, nagyvállalatok és multik – ki ne vágyna arra, hogy egy ultramodern, innovatív megoldásokkal és színes belső terekkel rendelkező okos épületben dolgozhasson?

Második otthonunk: az irodánk

Mára már elismert tény, hogy mind a munkavállalókra, mind a cégünkhöz érkező ügyfelekre igen nagy hatással bír a kellemes munkakörnyezet. A vállalati well-being fogalom lett: jobban teljesít az a munkavállaló, aki jól is érzi magát a munkahelyén; a cég sikeressége gyakorlatilag kéz a kézben jár a munkahelyi komfortosság érzésével. Ez pedig könnyedén elérhető és növelhető, ha irodánk székhelyének olyan ingatlant, irodaházat választunk, melybe a cég alkalmazottai örömmel lépnek be.

A formabontó, innovatív belsőépítészeti megoldások már elvárás lett nem csak a szabadúszó vállalkozók co-working irodáival, de a nagyobb vállalkozások irodaházaival szemben is. Önálló, hangszigetelt irodák, tárgyalók és konferenciatermek állnak a privát szférát igénylő bérlők részére; közös és egyéni munkaasztalok, nagyobb munkaállomások pedig például a startupok igényeit is szolgálják.

Az irodaházak rendezvény- és oktatótermekkel rendelkeznek, melyek bérelhetőek akár napokra, órákra is; workshopoknak, szakmai rendezvényeknek adhatnak otthon, de nagyobb cégek munkavállalóinak többnapos továbbképzésére is lehetőséget biztosítanak.

A napjainkban nagy népszerűségnek örvendő közösségi terek lehetnek az irodaház szíve. Családias hangulatú rendezvényeknek, közös reggeliknek, munkaidőn kívüli eseményeknek nyújtanak otthont, melyek mind-mind növelik a dolgozói elégedettséget.

Közösségi tér high-tech eszközökkel

Intelligens irodaházak a fenntarthatóság jegyében

A XXI. században nem csak az innováció és impozáns megoldások kulcsfontosságú tényező egy irodaház létesítésénél; egyre nagyobb és komolyabb szerepet kap a fenntarthatóság és környezetbarát megoldások. Az energiatakarékos világítás kiépítése már nem luxus, hanem elvárás, az irodaházak energiafelhasználásai közt óriási különbségeket generálva ezzel. Ám ezen felül is számos környezettudatos megoldást láthatunk: esővíz használata a mosdók öblítésénél, beépített szelektív hulladékgyűjtők, de hatalmas energiamegtakarítás érhető el például az intelligens, telefonról irányítható világítási rendszer kialakításával is.

A modern irodaházak törekednek arra is, hogy minél több zöld megoldást ültessenek vissza – szó szerint: zöld növényzettel dús kiülős részek, belső, vagy épp külső ligetes, fás terek, hangulatos lugasok, ahol kellemes környezetben frissülhetünk fel munkaidőnk lejárta után.

Jogpontok

Ász Hírportál

Kína Hírek

Partnereink

MTI hírek

 

Sóstó online

 

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye online