Nyíregyháza hírek

Itt a jó idő, költözzünk ki a kertbe

Itt a jó idő, költözzünk ki a kertbe

A jó idő beköszöntével mindannyian a szabadba vágyunk. A szerencsésebbek könnyedén kimozdulhatnak otthonukból a friss levegőre, és ehhez nem is kell túl messzire menniük: elég, ha kiülnek a kertjükbe.

Erkély, terasz vagy kert: ma már senkinek nem kell kompromisszumot kötni

Ma már a városi ember sem érezheti a hiányát a szabadban töltött időnek, a sok kialakított park mellett ugyanis egyre több lakáshoz tartozik saját kertrész vagy erkély, terasz. Nem csak a családi házban élőknek, de egy nagyobb méretű terasz tulajdonosának is érdemes jól kihasználnia az adott lehetőséget, és jól átgondoltan berendezni a plusz négyzetmétereket. A növekvő igényt tökéletesen kiszolgálják a különféle kerti bútor webáruházak, ahol a széles választék mellett egyre kedvezőbb árakkal is találkozhatunk.

Amire ugyanis minden kert vagy terasz tulajdonosnak egész biztosan szüksége lesz az a kertibútor. Legyen szó akár csak néhány székről vagy teljes garnitúráról, a kényelem első lépése biztosan ez. Ha tovább szeretnénk fokozni az érzést és még jobban vágyunk kihasználni a kertet, érdemes választani megfelelő méretű asztalt is, ami nagyobb terület esetén akár étkezőasztalként is funkcionálhat.

Stílus és méret - válasszunk okosan

Elképzeléseinknek (a pénztárcánk mellett) csupán a rendelkezésünkre álló terület szabhat határt. Ha nagyobb kertről beszélünk, elhelyezhetünk akár egy teljes kerti ülőgarnitúrát is, mely a kényelmünket hivatott fokozni. A választék igen széles, hiszen a különálló kanapék és fotelek mellett ma már akár sarokülőgarnitúrát is választhatunk.

Ha a pihenés helyett inkább a családi és baráti összejövetelekre koncentrálnánk, érdemesebb inkább étkezést is biztosító szettet választani: egy nagyobb asztal 4-6 székkel már kényelmesen kiszolgál egy nagyobb társaságot is.

 

Kényelmes kerti garnitúra nagy társaságnak

 

Ha pedig pusztán a saját feltöltődésünk a cél, esetleg némi napfürdőzéssel egybekötve, a napozóágyak között kell szétnéznünk. A kempingeket idéző fémvázas, keretes ágyakon túl ugyanis manapság már több funkciót is betöltő, rattan vagy polyrattan anyagú napozók között is válogathatunk.

A hosszú szerelem titka a törődés és ápolás

Bármilyen bútorra essen is a választás, ahhoz, hogy ne csupán egy szezon erejéig élvezhessük a szabadban töltött időt, gondoskodnunk kell a megfelelő ápolásról is.

A fa bútorok csiszolása és festése mellett a más fajta anyagból készült bútorainkat is tisztítani, ápolni szükséges. Az interneten számos praktikus javaslat elérhető azt illetően, hogyan óvjuk meg bútorainkat és növeljük élettartamúkat.

A legfontosabb tanács minden bizonnyal az, hogy a hidegebb évszakokra gondoskodjunk a kerti bútorok megfelelő tárolásáról vagy letakarásáról, ugyanis az biztos, hogy a kertben felejtett bútorokban nem sok örömünk lesz a következő évben.

 

Jogpontok

Ász Hírportál

Kína Hírek

Partnereink

MTI hírek

 

Sóstó online

 

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye online