Nyíregyháza hírek

Kovács Ferenc polgármester is részt vesz a Helló Nyíregyháza! programjain

Kovács Ferenc polgármester is részt vesz a Helló Nyíregyháza! programjain

Április 24-én pénteken, Nyíregyháza ismét a mosoly városává változott.  Reggel 9-kor közel 1000 diák felvonulásával kezdődött a program a Kossuth téren. 22 iskola - 9 általános és 14 középiskola - diákjai egyszerre köszönnek majd egymást követően 10 nyelven.

A rendezvény nyitányaként a világ több nyelvén hangzik majd el a „SZIA”, így Nyíregyháza „határtalanul nagy” köszönéssel üdvözli a világot - ezért is kapta az idei „Helló Nyíregyháza!” rendezvény a „Helló Világ!” alcímet. Nyíregyháza köszöntötte a VILÁGOT románul, oroszul, lengyelül, szlovákul, németül, görögül, spanyolul, olaszul, franciául és magyarul.

A rendezvényen Dr. Kovács Ferenc polgármester meghívására részt vesz egy Eperjesről érkező csoport is Ing. Andrea Turčanová polgármester asszony vezetésével, valamint Štefan Daṅo főkonzul a Szlovák Köztársaság Békéscsabai Főkonzulátusáról és Szesztay Ádám főkonzul Magyarország Kassai Főkonzulátusáról.

Eperjes, Nyíregyháza testvérvárosa ezen a napon egy Kossuth téri standon mutatkozik be a nyíregyházi nagyközönségnek. Még nem maradtak le minden programról, a Kossuth téren és a belváros 6 további helyszínén egész nap színes programok várják az érdeklődőket. Este héttől például a máig töretlen népszerűségnek örvendő Piramis zenekar lép színpadra. A Helló Nyíregyháza! rendezvény miatt ma a város teljes területén ingyenes a parkolás!

 

-kt-

 

Jogpontok

Ász Hírportál

Kína Hírek

Partnereink

MTI hírek

 

Sóstó online

 

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye online