Nyíregyháza hírek

Közgyűlés: négy helyett csak két iskolát zárnak be Nyíregyházán

Közgyűlés: négy helyett csak két iskolát zárnak be Nyíregyházán
Nyíregyháza Megyei Jogú Város Közgyűlése ismét összeült 2011. május 31-én, kedden,  a Városháza Krúdy Termében, ahol többször az indulatoké volt a főszerep.

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Közgyűlése ismét összeült 2011. május 31-én,

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Közgyűlése ismét összeült 2011. május 31-én


Húsz napirendi pontot tárgyal Nyíregyháza Megyei Jogú Város képviselőtestülete a nyílt ülésen, további öt napirendet zárt ülésen tárgyalnak az önkormányzati képviselők. Szülők, pedagógusok és civil szervezetek képviselői is jelen voltak a nyíregyházi közgyűlésen, illetve a Városháza lépőcsőjénél és a Kossuth téren azok, akik nem fértek be a terembe.

p5311426_385_20110601114632_242.JPG

Sok szülő nem fért be a közgyűlés termébe, ezért kint kellett várakozniuk


Halkóné dr. Rudolf Éva alpolgármester tárgyilagos, tömör ismertetéssel vázolta az intézményi átszervezésekkel kapcsolatos közgyűlési döntéseket a 2005-2010 időintervallumban. A hivatkozott periódusban 336,7 közalkalmazotti álláshely szűnt meg, nyomon követhető a folyamatos tanulói létszám csökkenése, jelenleg 1612 fővel kevesebben járnak az önkormányzati fenntartású iskolákba, mint amennyi férőhely lenne.

Dr.Kovács Ferenc

Dr.Kovács Ferenc polgármester és Halkóné dr. Rudolf Éva alpolgármester a közgyűlésen- 1612 üres pad van Nyíregyházán az önkormányzati általános iskolában. Ez azt jelenti, hogy az erre költött több mint 2 milliárd forint egy része eltűnik a levegőbe. Ezen változtatni szeretnének, mert már évek óta hitelekből finanszírozták ezt is, a bankok nem adnak több hitelt, a város pedig egymaga nem tudja megoldani, hiszen nyakig el van adósítva - nyilatkozta dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza Megyei Jogú Város polgármestere.

Nagy László MSZP-s frakcióvezetőnek is sok javaslata volt a tegnapi közgyűlésen

Nagy László MSZP-s frakcióvezetőnek is sok javaslata volt a tegnapi közgyűlésen


Az óvodák esetében is történtek változások. A jelenleg 18 székhellyel és 17 tagintézménnyel működő önkormányzati fenntartású óvodai  intézményhálózat, a továbbiakban 4 székhellyel és 15 tagintézménnyel működik tovább. Az óvodákat az általános iskolai körzetcsoportokhoz hasonlóan 4 szervezeti egységbe integrálják.

A FIDESZ-KDNP

A FIDESZ-KDNP frakció azt javasolta a közgyűlésen, hogy se Oroson, se Sóstóhegyen ne zárják be az iskolát


A FIDESZ-KDNP azt javasolta, hogy se Oroson, se Sóstóhegyen ne zárják be az iskolát. A két oktatási intézményben történjen az alsó tagozatosok oktatása és maradjon meg a közösségi tér funkciója is. A testület megszavazta a FIDESZ - KDNP módosító javsalatát és az oktatási rendszer  átszervezésére vonatkozó előterjesztést.


MCOnet-Kovács Tünde


További hírek:

Nyíregyháza Online

 

Jogpontok

Ász Hírportál

Kína Hírek

Partnereink

MTI hírek

 

Sóstó online

 

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye online