Nyíregyháza hírek

Létezik stresszmentes nyaralás!

Létezik stresszmentes nyaralás!

A mai napig túl sokan szoronganak a várva várt utazás előtt, pedig egy kis tervezéssel, némi ravaszsággal a szálláskeresés, a közlekedés, a cipekedés démonjai is legyőzhetők. Mutatjuk, hogyan!

A világ egyik legjobb dolga eldönteni, hova is megyünk nyaralni – ebben a legtöbben egyetértünk. A tekintetben azonban már megoszlanak a vélemények, hogy idegeink szétcincálása nélkül is megtervezhető egy-egy utazás, pedig a stresszmentes kikapcsolódás igenis létezik! A nyaralás az egész év fénypontja, így nagyon nem mindegy, milyen lelkiállapotban szállunk le álmaink városában vagy tengerpartján.

 

Az utazási irodák alkonya

 

Az internet korában nem kell többé drága, jellegtelen, közhelyes utazási ajánlatok közül a legkisebb rosszat választanunk. Nincsenek többé közvetítői díjak, felkészületlen idegenvezetők, bosszantó utastársak! Kanapénkon ülve, kényelmesen és könnyedén menedzselhetjük nyaralásunk összes foglalását – a repülőjegytől a szálláson át a biztosításig mindent elintézhetünk.

 

Érdemes feliratkozni a légitársaságok, a nagyobb szállásportálok hírleveleire, mert gyakran igen kedvező ajánlatokat találunk, így, a spórolásnak hála, akár meg is duplázhatjuk költőpénzünket. Privát út esetén programunkat is magunk állítjuk össze, vagyis az egy-két hét nyaralás annyira lesz pihentető vagy aktív, amennyire szeretnénk, azokat a látnivalókat kereshetjük fel, amelyek számunka valóban érdekesek. 

 

Várakozás a reptéren

 

A kis bőrönd nagy könnyebbség

 

Természetes, hogy a legjobb formánkat szeretnénk hozni nyaraláskor, így hosszasan válogatjuk, tervezgetjük ruhatárunkat. Ez azonban kényes terület, sokan a tartalék strandpapucstól a negyedik regényen át a biztos, ami biztos pulóverig mindent elpakolnak.

 

Érdemes megálljt szabni a lelkesedésnek, ugyanis a sok csomag csak megnehezíti utunkat a repülőtér, majd később a szállás felé. Ha a hotelben van hajszárító, a miénket hagyjuk otthon, válogassunk kevesebb, de egymással jól kombinálható ruhadarabokat, olvasnivalót szerezzünk be a tengerparti trafikban. Meg fogjuk látni, a kis csomaggal milyen vígan jövünk-megyünk, még hosszabb táv esetén is.

 

Saját autóval kényelmesebb

 

Mindannyian késtünk már dugóban veszteglő busz, kimaradt metró miatt, és sokan tapasztaltuk saját bőrünkön, mennyire idegőrlő, amikor ki van számolva minden percünk, és a diszpécser visszamondja a rendelt taxit.

 

A megoldás kézenfekvő: csökkentsük a stresszfaktort, és érkezzünk saját autónkkal a reptér parkolójába! Így mi osztjuk be az időnket, kényelmesen utazhatunk, sőt, a hosszabb távollétekre tervezett zónák kedvezményes ajánlatai miatt még spórolhatunk is. A ferihegyi parkoló ugyanis nem luxus, hanem egy versenyképes, modern, idegzetkímélő megoldás.

 

Ha megfogadjuk ezeket a tanácsokat, már nincs is más dolgunk, mint még egyszer ellenőrizni iratainkat és beszállókártyánkat, és induláskor nyaraló üzemmódba kapcsolhatunk.

 

Jogpontok

Ász Hírportál

Kína Hírek

Partnereink

MTI hírek

 

Sóstó online

 

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye online