Nyíregyháza hírek

Megújult a Sóstói tó körüli rekortánpálya

Megújult a Sóstói tó körüli rekortánpálya

Ha a sportolók azt tapasztalták, hogy a rekortán pálya minősége kissé megváltozott a közelmúltban – a dolog nem véletlen, hiszen a sóstói tavat körülvevő pályán munkálatokat végeztek.

A Sóstói tó körül sokan futnak, kocognak jó időben – a tavat rekortánpálya veszi körül, ahol a sportolók nyugodtan haladhatnak.

A gumiból készült pálya azonban a napokban átváltozáson ment keresztül - a foszlásra emlékeztető állagváltozás nem véletlen: az utóbbi időben sokat romlott a rekortán állaga, ezért a város vezetése kijavíttatta – tudatta a szon.hu.

Megújult a Sóstót körülvevő futópálya

Megújult a Sóstót körülvevő futópálya

A lassan veszélyesnek számító kitüremkedések, repedések – az ún. dilatációs repedések – oka, hogy a pályát 2014-ben adták át, s a fokozott, rendeltetésszerű használat mellett volt, aki gyakorlatilag rongálta is – például biciklizett rajta.

A sóstói projekt vezetője, dr. Podlovics Roland a szon.hu-nak elmondta: az 1 kilométeres felületből 45 méternyit kijavítottak. A hibás gumirészeket felszedték, majd a felületet portalanították, s július közepére már újra használatba is kerülhet a futópálya.

A projektvezető hozzátette, hogy garanciális kötelezettség keretében készültek el a munkálatok, ugyanis az még érvényes 2017 végéig – írta meg a szon.hu.

Fotó: Pusztai Sándor

B.A.

Jogpontok

Ász Hírportál

Kína Hírek

Partnereink

MTI hírek

 

Sóstó online

 

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye online