Nyíregyháza hírek

Minden gyermekkorban kezdődik: így öltöztesd kislányodat

Minden gyermekkorban kezdődik: így öltöztesd kislányodat

Amikor egy kismama számára kiderül, hogy kislányt hord a szíve alatt, sok édesanya fejében megfordul a gondolat, milyen jó lesz őt öltöztetni!

 

A legtöbb nőre talán még gyermekkorban ragad az öltözködés és öltöztetés szeretete. Már kislány korunkban szeretjük magunk kiválasztani a csinos kis ruháinkat, és nincs ez másként a játékbabáinkkal sem. Öltöztetési vágyunkat a babákon éljük meg, csinosabbnál csinosabb szetteket adunk rájuk.

Az öltöztetés szeretete aztán sok nőnél felnőttkorra is megmarad, így nem véletlen, hogy amikor édesanyává válik valaki, örömmel öltözteti csemetéjét is.

 

Babaruháknál inkább a praktikum számít

 

Már a legelső ruhadarabok megvásárlásánál nehéz megállni azt, hogy ne a cuki babaruhák közül válogassunk, de talán nem is feltétlenül szükséges. Ha pusztán praktikus oldaláról közelítjük meg az öltözéket és annak szerepét, célszerű sok, egyszerű fehér bodyt, leggingset és rugdalózót választani - de ki az, aki könnyedén megállja, hogy ne vásároljon legalább egy-egy édes kis ruhadarabot ezek mellé újszülöttjének? 

Újszülött korban persze a gyermeket még nem érdekli, mit visel. Pontosabban a viselt ruhadarab kinézete hagyja hidegen, az nagyon nem mindegy már ekkor sem, hogy milyen anyagból és milyen szabással készült ruhácskát húznak rá.  

Ebben a korban még célszerű elkerülni mindenféle plusz díszítést, a fodrokat és csipkéket hagyjuk meg idősebb korra kislányunknak. Ezek ugyanis gyakran szúrják a babát és kényelmetlenné teszik a ruha viselését, mely felesleges nyűg az egész család számára.

 

Hadd válassza ki kislányod a saját ruháját

 

Később, amikor a kislány cseperedik, érdemes már őt is bevonni ruhájának kiválasztásába. A legtöbb lány előszeretettel válogat a díszített fazonok közül, és színben is szívesebben fordul ekkor már a lányosabb árnyalatok felé. 

A szülőnek, még akkor is, ha nem feltétlenül ért egyet a gyermek öltözködési vágyaival, érdemes hagynia, hogy ebben a formában is kibontakozhasson a gyermek. A kislány ugyanis egyrészt kreativitását, másrészt későbbi jó ízlését is alakítja ilyenkor az öltözködéssel. 

 

Takaros fiatal kislány hétköznapi viseletben

 

Felmerül azonban, hogy vajon mindig praktikus-e a kislány ruhaválasztása? Nos, természetesen nem, hiszen a hercegnő ruha nem a legjobb viselet a játszótérre, azonban, ha nem akadályozza a mozgásban, érdemes akkor is meghagyni szabadságát. Igaz ez akkor is, ha nem feltétlenül értünk egyet az ő választásával. 

Természetesen fontos, hogy a vágyakon túl, valamelyest figyelembe vegyük a praktikusságot is. Ez már a boltban, a kislány ruházatának kiválasztásakor elkezdődik. Jó tanács, hogy a vásárlásba kevésbé vonjuk bele kislányunkat, így könnyebben tudunk a praktikusabb ruhák közül válogatni. Azt persze megbeszélhetjük vele, hogy milyen színeket preferál, és ennek megfelelően alakíthatjuk ki ruhatárát. 

Ne feledd, a praktikus és jó öltözködés mindig a vásárlásnál kezdődik. Ha te megfelelő szabású és minőségű ruhadarabokat szerzel be kislányod számára, akkor is jó döntést fog hozni az öltözködés során, ha teljesen szabad kezet kap hozzá.

 

Jogpontok

Ász Hírportál

Kína Hírek

Partnereink

MTI hírek

 

Sóstó online

 

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye online