Nyíregyháza hírek

Mindjárt itt a kertrendezés ideje

Mindjárt itt a kertrendezés ideje

Bár úgy tűnik, néhány hétig még marad a téli időjárás, mégis elkezdhetünk készülni a tavaszra és a kerti munkákra. Megkönnyíthetjük a dolgunkat például egy modern és strapabíró fűnyíró traktorral.

Mert a fű nőni fog, és úgy lesz irigylésre méltóan szép zöld a gyep a kertünkben, ha folyamatosan karban tartjuk, rendszeresen nyírjuk és öntözzük. Akkor miénk lehet a zöldebb fű, nem a szomszédé.

 

A kertünk adottságai

 

Ha legalább közepes méretű a kertünk, azaz minimum 800 m2-1000 m2, akkor már megéri beruházni egy fűnyíró traktorra, amely ugyan drágább, de igazán hasznos kerti gép, mert egy profi, minőségi fűnyíró traktor sok-sok órát és energiát spórolhat meg nekünk. Évek alatt az árát is visszahozhatja emiatt.

 

A fűnyíró traktor kiválasztása előtt gondoljuk át még azt is, milyen a kertünk, a füves terület dőlésszöge. Egy fűnyíró traktorral nem okoz gondot felfelé haladni, de ha lépcsőzetes kialakítású, akkor arra is figyelnünk kell, hogyan tudjuk a traktort a szintekre átvezetni. Vannak-e szegélyek, utak, járdák, fák, bokrok, virágágyások? Ezek miatt lehet, hogy sokszor szűk helyen kell megfordulni, emiatt olyan gépet válasszunk, amivel könnyű manőverezni.

 

A fűnyíró traktor előnyei

 

A kertészkedés és a kertrendezés sokkal könnyebb és egyszerűbb a fűnyíró traktorral. Egyrészt azért, mert "bárki" csinálhatja, aki elég idős és felelősségteljes ahhoz, hogy elvezesse a felülős fűnyírót, a nőknek és az idősebb korosztály tagjainak sem kell aggódniuk amiatt, hogy ne tudnák irányítani. Persze azért nem árt, ha van tapasztalatuk például autóvezetésben.

 

Fűnyíró traktorral a kertben

 

Nem kell bajlódnunk a kábelekkel és hosszabbítókkal, mert a fűnyíró traktorok működhetnek benzinnel, ezesetben meg kell tankolni őket, vagy lehetnek elektromosak, ilyenkor pedig áramforráshoz kell csatlakoztatni, és meg kell várnunk, amíg feltöltődnek, majd kezdődhet is a munka!

 

Különböző vágásszélességű modellekből választhatjuk ki a nekünk legmegfelelőbbet, minél nagyobb a vágásszélesség, annál kevesebbet kell fordulni a kertben. Ugyanakkor ahhoz, hogy a gyep egyenletes, egyforma hosszú legyen, nagyobb odafigyelést igényel fűnyírás közben.

 

A fűnyíró traktorok lehetnek oldalrakidobósak, vagy összegyűjtik a levágott füvet a tartályukba. A legtöbb oldalrakidobóshoz vásárolhatunk kiegészítőket is, mint amilyen a fűgyűjtő is.

 

Kényelmi szempontok

 

Érdemes még figyelembe vennünk a fűnyíró traktorok zajszintjét is. Biztosan sokan vagyunk, akik nem szeretnek vasárnap reggel a szomszéd bődületesen hangos fűnyírójának zajára ébredni. Ma már szerencsére sok alacsony zajszintű modellből választhatunk, így megkímélhetjük saját és ismerőseink fülét is a zavaró hangoktól.

 

A fűnyíró traktorok ülése ergonomikus kialakítású és magassága állítható, hogy minél kényelmesebben vezethessük. Több sebességfokozata is van, így a tempót is mi választhatjuk meg. Már az első traktoros fűnyírás után megtapasztalhetjuk, hogy ez a kerti munka öröm is lehet! Kicsit újra gyerekek lehetünk, mert egy kötelező feladat közben jól érezhetjük magunkat, mert fűnyíró traktort vezetni igazán jó élmény!

 

 

Jogpontok

Ász Hírportál

Kína Hírek

Partnereink

MTI hírek

 

Sóstó online

 

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye online