Nyíregyháza hírek

Mire jó egy Tablet?

Mire jó egy Tablet?

Természetesen van aki ismeri a Tablet kijelentést, viszont elég sokan még mindig nem tudják a funkcióját. Igen, hasonlít a telefonhoz és életünk részévé vált.De mégis mit lehet tudni róla?

Ezek a modellek,eszközök a laptopok,számítógépek teljesítményével egyenlő, viszont kisebb,képernyője érintésérzékeny, beépített akkumulátorral,billentyűzet nélkül. Táblagép vagy Tablet PC, vagy csak Tablet. Leegyszerűsítve, képernyőre épülő funkciók, vékony és jó élettartalmú processzorral,akkumulátorral van felszerelve, azaz hordozható számítógép. 

Méretei és tulajdonságai miatt az okos-telefonok és a billentyűzettel rendelkező netbook közé helyezhető. 

A tablet legfontosabb jellemzője az internet, az hogy másodperceken belül kapcsolódni tudunk a világhálóra, könnyű hozzáférést biztosít a dokumentumokhoz, jegyzetekhez. Ma már követelmény, hogy minden tablet integrált eszközzel rendelkezzen mint a vezeték nélküli internet kapcsolódás( wifi, bluetooth), GPS. 

A tabletekben lehet telepíteni irodai programcsomagot,hozzáférést a jegyzetekhez, de még egy jó könyvet is lehet olvasni alkalmazáson keresztül pdf-ben.

3D-s játékokat lehet rajta játszani, meglehetősen bonyolult játékokat is. A legújabb tableteken full HD filmeket lehet futtatni mint egy LCD TV-n. 

Vásárlásnál mire figyeljünk oda?

Ma már sok modell kapható, jó teljesítménnyel, megfizethető áron.2 db nagyobb, ismert operációs rendszer az IOS és Androidon kívül egyre elterjedtebb a BlackBerry és a Windows Rt operációs rendszer is. 

Android mobil operációs rendszert részesítjük előnyben, pont azért mert a legkelendőbbek. Linux alapon Google által kifejlesztett mobil eszköz.

Hogyan tudja üzletében felhasználni maximálisan a tabletet?

Egyre több vállalkozás igényli mérete és gyorsasága miatt, van aki Bluetoothon keresztül használja a billentyűzetet. Kialakítása megkönnyíti a tárgyalást, kompatibilis általában a projectorral is és a hang utasítások csökkentik a billentyűzet hiányát is.

Tabletet gyereknek?

Gyerekünké a jővő akár így is mondhatjuk. Az új generáció már ebben nő fel, nekik természetes, nekünk szülőknek kell határt szabni, hogy melyik az a pont amikor már nem a fejlődésére hat az eszköz használata,hanem az ellentétét hozza ki belőlük. Általában a virtuális játékokban felejtkeznek bele a gyerekek. 

Ha ezt kézben tudjuk tartani, akkor igenis előnyére válhat a tablet. Kifejezetten van erre irányuló úgynevezett nevelési alkalmazások. A gyermekek élvezik és általában ingyenes az applikáció. Habár az ingyenes dolgoknál gyermekünknél jobban oda kell figyelni a reklámok miatt. Szülői felügyelet mellet, rövid időre a tablet fejleszti a gyermekeket. 

Egy kis történet a tabletről:

Néhány helyen a táblagép eredetét az érintésérzékeny táblákig vezetik vissza, amely már évtizedekkel ezelőtt opcionálisan csatlakoztatható periféria volt. Elsődleges céljuk ezen tábláknak, hogy lehetővé tegyék a kézi rajzot, írást vagy egyszerűen egért kiváltó eszközként működtek a személyi számítógéphez csatolva.

Kereskedelmi szinten 1989-ben dobták piacra, az első mai értelembe vett tabletet 2001-ben került forgalomba, de magas ára miatt nem volt annyira kelendő.Ma már rendkívül nyomott alacsony ára miatt új irányt mutatva a piacnak egyre népszerűbbek.

Érdemes böngészni bestbyte.hu és a Tablet oldalán, jó áron minőségi hordozható számítógépek(Tablet) között választhatunk.Legyen szó születésnapról, évfordulóról, vagy ünnepekről, ez egy jó és megfizethető ajándék kiválasztottunk számára.

 

 

 

 

Jogpontok

Ász Hírportál

Kína Hírek

Partnereink

MTI hírek

 

Sóstó online

 

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye online