Nyíregyháza hírek

Néptáncosokkal és koszorúzással ünnepelt Nyíregyháza

Néptáncosokkal és koszorúzással ünnepelt Nyíregyháza
Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 163. évfordulójára emlékeztek Nyíregyházán. A városi ünnepséget március 15-én délelőtt kezdték a Petőfi téren. Dr. Szabó Géza történész köszöntőjét a Zrínyi Ilona Gimnázium diákjainak zenés irodalmi műsora követte. A megemlékezést koszorúzás zárta a Petőfi-szobornál.
A Kossuth téren március 15-én 14 órára várták a város polgárait és minden kedves érdeklődőt a központi ünnepségre. Az előkészületeken összesen 14 intézmény, szervezet, egyesület, stb. dolgozott. Ilyen a Rendőrség, a Városüzemeltetés, a Közterület-felügyelet, a Városvédő Egyesület, a Polgármesteri Hivatal, a Váci Mihály Művelődési Központ és a Zrínyi Ilona Gimnázium, a Jósa András Múzeum.

ünnep

Több százan gyűltek össze Nyíregyházán, hogy együtt ünnepeljenek

A megemlékezésben részt vállalt a Napkori Lovas Hagyományőrző Egyesület és a Magyar Honvédség. Közreműködött Gyuris Tibor színművész, valamint Petneházy Attila színművész, önkormányzati képviselő. A műsorban részt vett a Szabolcsi Koncert Fúvószenekar, Bakó Levente vezetésével, a Szikes zenekar és egyszerre mutatkozott be városunk négy kiváló táncegyüttese.

Kossuth tér

A Kossuth téri műsort is koszorúzás zárta

Az ünnepi műsort Nyíregyházán a katonai tiszteletadás mellett ünnepélyes koszorúzás követte a Kossuth-szobornál, amelyen természetesen részt vett dr.Kovács Ferenc polgármester és két alpolgármestere, Halkóné dr.Rudolf Éva és Kósa Tímea is.
-kt-

További hírek:

 

Nyíregyháza Online

Jogpontok

Ász Hírportál

Kína Hírek

Partnereink

MTI hírek

 

Sóstó online

 

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye online