Nyíregyháza hírek

Nyíregyházán is a kultúrát ünnepelték

Nyíregyházán is a kultúrát ünnepelték

Nyíregyháza MJV Önkormányzata a korábbi évek hagyományait követve ebben az évben is színvonalas programmal emlékezett meg a Himnusz születéséről, a Magyar Kultúra Napjáról.

2016. január 22-én, pénteken a Váci Mihály Kulturális Központ színháztermében került sor a városi megemlékezésre. Az ünnepség keretében átadásra került a „Nyíregyháza Város Kultúrájáért" „Katona Béla-díj” kitüntetés is. A megyeszékhely önkormányzata mellett természetesen a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat és a Kormányhivatal is a Magyar Kultúra Napjára emlékezett , csak a helyszín és au időpont volt más: 2016. január 16-án a Megyeháza adott otthont az ünnepségnek,  ahol a megyei vezetőkön kívül tiszteletüket tették a megye civil szervezeteinek és intézményei képviselői is.

 

A magyar kultúra napja Nyíregyházán

 

Nyíregyháza MJV Önkormányzata a korábbi évek hagyományait követve ebben az évben is színvonalas programmal emlékezett meg a Himnusz születéséről, a Magyar Kultúra Napjáról

 Az eseményen jelen volt Lipők Sándor miniszteri biztos és dr. Danku Csaba, a Miniszterelnökség helyettes államtitkára, valamint Seszták Oszkár, a megyei közgyűlés elnöke és Kozma Péter kormánymegbízott is. A Miniszterelnökség helyettes államtitkára, dr. Danku Csaba beszédében kiemelte, hogy a magyar kultúra nap mint nap bizonyítja a magyar nép tehetségét az egész világ számára. Csoma Zoltán, Szatmárcseke polgármesterének és prof. dr. Jánosi Zoltán, József Attila-díjas irodalomtörténész, a Kölcsey Társaság elnökének beszédét követően a résztvevők a Megyeháza előtti Kölcsey-szobornál helyezték el az emlékezés koszorúit.


-tk-


Jogpontok

Ász Hírportál

Kína Hírek

Partnereink

MTI hírek

 

Sóstó online

 

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye online