Nyíregyháza hírek

'Nyírségi Turistavarázs' - elindult a nyírségi turisztikai projekt

'Nyírségi Turistavarázs' - elindult a nyírségi turisztikai projekt
A 'Nyírségi Turistavarázs" elnevezésű TDM projekt megnyitójára került sor november 24-én Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdőn, a Park Hotelben.

TDM

A TDM Projektindítóját Sóstón, a Park Hotelben tartották meg

Az esemény sajtótájékoztatóval egybekötött előadásokal, felszólalásokkal kezdődött, amelynek sorát a város részéről Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza Megyei Jogú Város polgármesterét helyettesítve Halkóné dr. Rudolf Éva alpolgármester nyitotta meg. Majd Katona Ilona, Magyar Turizmus Zrt. Észak-alföldi Regionális Marketing Igazgatóság marketing igazgatója mutatta be a TDM lényegét, ez után  Furkóné Szabó Marianna, a Nyíregyházi Nonprofit Kft. ügyvezetője, TDM projektmenedzser beszélt a „Nyírségi Turistavarázs” című projektről.

Katona Ilona,

Katona Ilona, Magyar Turizmus Zrt. Észak-alföldi Regionális Marketing Igazgatóság marketing igazgatója mutatta be a TDM lényegét

Mint arról már korábban hírt adtunk, az Új Magyarország Fejlesztési Terv Észak-alföldi Operatív Program támogatási rendszere keretében 49 999 550 Ft támogatást nyert a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. a „Nyírségi Turistavarázs” elnevezésű projekt megvalósítására, melynek elszámolható összköltsége 58 823 000 Ft. 

TDM

A "Nyírségi Túristavarázsra" sokan voltak kíváncsiak, az előadások után kerekasztal beszélgetés következett

A pályázatot Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata készítette el és nyújtotta be, de együttműködő partnerként csatlakoztak a megyeszékhelyhez Apagy, Nagykálló, Nyírbátor és Máriapócs önkormányzatai és szolgáltatói is. A megvalósításhoz Nyíregyháza önkormányzata 8 823 450 Ft önrészt biztosított.

SÓSTÓ

A TDM találkozón szinte minden Sóstói vállalkozó képviseltette magát

Nyíregyházán és térségében a turisztikai szolgáltatók az önkormányzatokkal együttműködve alakították meg a 27 tagból álló Nyírség Turizmusáért Egyesületet, amely a létrejövő TDM szervezet alapját alkotja. Az Egyesület, Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata és a meghatározó vonzerő tulajdonosok, azaz a Nyíregyházi Állatpark Nonprofit Kft. és a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. hozta létre a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft-t, a TDM munkaszervezetét. A gazdasági és pénzügyi fenntarthatóságot, a szakmai működést a pályázati forrás mellett Nyíregyháza Megyei Jogú Város önkormányzata biztosítja az idegenforgalmi adóbevétel állami normatívával növelt összegéből.

Furkóné Szabó Marianna

Furkóné Szabó Marianna, a Nyíregyházi Nonprofit Kft. ügyvezetője, TDM projektmenedzser

A TDM szervezet jövőképe szerint Nyíregyháza és térsége még sikeresebb turisztikai célpont lesz, ennek eléréséhez a szervezet az alábbi prioritásokat jelölte ki: a térség versenyképességének növelése, a minőségi turizmus fejlesztése, a desztináció turisztikai ismertségének szélesítése, imázsának erősítése, intenzívebb marketing tevékenység végzése, komplex turisztikai szolgáltatások kialakítása, a turizmus jövedelemtermelő képességének növelése. - mondta a projektindítón Furkóné Szabó Marianna, TDM menedzser.

Furkóné Szabó Marianna

Furkóné Szabó Marianna, a Nyíregyházi Nonprofit Kft. ügyvezetője, TDM projektmenedzser beszélt a „Nyírségi Turistavarázs” című projektről


MCOnet-Kovács Tünde


További hírek:

Nyíregyháza Online

Jogpontok

Ász Hírportál

Kína Hírek

Partnereink

MTI hírek

 

Sóstó online

 

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye online