Nyíregyháza hírek

Országos Szakmai Tanulmányi versenynek adott helyet Nyíregyháza

Országos Szakmai Tanulmányi versenynek adott helyet Nyíregyháza

A Belügyminisztérium Közszolgálati és Személyzetfejlesztési Főigazgatósága, a Herman Ottó Intézet és a Nyíregyházi Szakképzési Centrum közös szervezésében április 6-8. között Nyíregyházán zajlott az Országos Szakmai Tanulmányi verseny vízgazdálkodás szakmacsoportban.

 Szakképzési Centrum
A vízügy, mint stratégiai ágazat fontos helyet foglal el az ország életében. Feladatai közé tartozik a vízkárelhárítás (árvíz-, belvíz-, vízminőség-védelem operatív végrehajtása), tározók létesítése és üzemeltetése, a vízellátás, a csapadék- és szennyvízcsatornázás, a fürdők és az ipari vízellátás, víztisztítás is. A Környezetvédelem-vízgazdálkodás szakmacsoport tanulói a szakmai vizsgán olyan technikusi oklevelet szerezhetnek, mellyel az ágazat középvezetői lehetnek. A felsőfokú intézményekben szakmai irányban továbbtanulókból mérnökök válhatnak.

A szakképző évfolyam tanulói számára a Belügyminisztérium felhívására a Környezetvédelem-vízgazdálkodás szakmacsoporton belül a vízügyi szakképesítések szakmai tanulmányi versenyére a 2015/2016-os tanévben is sor került. Az elődöntő eredménye alapján 14 versenyző jutott a döntőbe, ebből 7 fő a Nyíregyházi Szakképzési Centrum Vásárhelyi Pál Építőipari és Környezetvédelmi – Vízügyi Szakközépiskolájának tanulója. A nyíregyháziak mellett Barcsról, Békéscsabáról és Szolnokról érkeztek versenyzők a döntőbe. Az ünnepélyes eredményhirdetésre 2016. április 08.-án került sor, ahol a nyíregyházi iskolák tanulói színvonalas műsort adtak elő a versenyzőknek, a megjelent vendégeknek.

A GYŐZTESEK:

1. NAGY ZSOLT
SZOLNOK

2. SZENDER VERONIKA DÓRA
BARCS

3. NAGY JUDIT BARBARA
NYÍREGYHÁZA

 

Szakmák Éjszakája a Nyíregyházi Szakképzési Centrumban

Szakmák Éjszakája a Nyíregyházi Szakképzési Centrumban


A Nyíregyházi Szakképzési Centrum legközelebb egy szintén érdekes eseménynek ad otthont. A Szakmák Éjszakájára 2016.április 15-én várják az érdeklődőket. "Sokféle éjszaka van, múzeumok, kutatók éjszakája, miben különbözik ettől a Szakmák Éjszakája? Sokban: mert mi nem csak színes és szórakoztató programokat, hanem ennél sokkal többet: a jövődet, lehetséges életutakat kínálunk. Most egy éjszaka alatt végigjárhatod a nyíregyházi, tiszavasvári, tiszalöki szakképző iskolákat, a velük együttműködő cégek máskor rejtett világát, feltárhatod a szakemberek titkait, megnézheted, melyik foglalkozás mit takar, játssz végig akár ezer pályát néhány óra alatt! Lehet, hogy a jövőd itt, ezen az éjszakán kezdődik!"-állítják a szervezők.

 

 

KT

Jogpontok

Ász Hírportál

Kína Hírek

Partnereink

MTI hírek

 

Sóstó online

 

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye online