Nyíregyháza hírek

Sikeresen zárta projektjét a 4 FOR DANCE

Sikeresen zárta projektjét a 4 FOR DANCE

2017. januárjában sikeresen megvalósította az EGT Finanszírozási Mechanizmus keretében támogatott „TáncKluzív” (DanceClusive) című projektjét a nyíregyházi „4 FOR DANCE” Tánc, Sport és Kulturális Egyesület.

 4 For Dance , Nyíregyháza, kultúra

 

 A 4 For Dance 37 millió forintos kulturális projektet valósított meg

 

A népszerű nyíregyházi táncscsapatnak nem ez volt az első nemzetközi megmozdulása, ám ez nem egy szimpla fellépés volt. Ahogy az Epreskert utcán tartott projektzáró sajtótájékoztatón kifejtették: a program elsődleges célja az interkulturális kortárs táncművészeti alkotás bemutatása volt, a norvég együttműködő Trondheim International World Festival szervezőjével, mint partnerszervezettel, a TRANSFORM-mal (http://www.transform.no/) és meghívott művészeivel közösen.

 4 for Dance

A 4 for Dance 2004-ben alakult Nyíregyházán
A projekt keretében 2 előadást adtak elő, elsőként még 2016 novemberében Norvégiában, utána pedig idén januárban Nyíregyházán. Összesen több mint 37 millió forintból valósult meg a projekt, amelyből az EGT Finanszírozási Mechanizmus Kulturális és természeti örökség megőrzése, megújítása programja által biztosított támogatás összege több mint 33,5 millió forint.  A program célja volt az is, hogy a befogadó társadalom filozófiáját táncművészi eszközökkel értelmezve, felhívja a figyelmet a kultúrák közötti párbeszéd, az antidiszkriminációs tevékenységek és a társadalomban élő kisebbségek értékeinek fontosságára.

 

Forrás:4fordance.hu

-ta-

Jogpontok

Ász Hírportál

Kína Hírek

Partnereink

MTI hírek

 

Sóstó online

 

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye online